用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40校網大抽獎大家點排位
樓主: yuenedmund
go

40校網大抽獎大家點排位 [複製鏈接]

引用:我個人覺得在乙部頭三或五位只可選熱門的其

原帖由 Yvonnehoney 於 13-10-30 發表
我個人覺得在乙部頭三或五位只可選熱門的其中一間,否則只會浪費機會,甚至被派去最尾或沒選的學校。當日, ...
甘最後派左邊間?

引用:Quote:yuenedmund+發表於+13-10-28+22:06+

原帖由 winwin0201 於 13-11-04 發表
我上年是這樣排位...愛德..大坑宣道...聖安德烈...基福...聖多馬..深小....嘉靈...荔天....拹和....旅港開 ...
我都係住石硤尾,想問下是否不要將熱門放頭幾位,如協和,愛德,荔天,旅港等,呢幾間是否只可擺一間放第一,其餘就不要放2,3,4?thanks

winwin0201 發表於 13-11-4 17:42
剛發表的只是個人意見.供參考.........good luck...!!

Thanks, 邊幾間band 1 中學? 其實我搬來這區約1年, 對這區學校不太熟識, 以你認識, 大約點分類? Thanks

回覆:MACKYTSANG 的帖子

甘有邊幾間可分享下?thanks

引用:回復+skyrobbe+的帖子 我係其中個1-1-1都

原帖由 winwin0201 於 13-11-07 發表
回復 skyrobbe 的帖子

我係其中個1-1-1都冇得 in ......@@
第三個1係乜意思?thanks

回覆:40校網大抽獎大家點排位 ...

甘甲一係咪計分?

引用:Quote:原帖由+ivypooh+於+13-11-13+發表甘

原帖由 siujanjan 於 13-11-13 發表
甲一係抽獎
計分只係自行分配學位
甘想問下自行係咪要簡同區?假設我係40網,冇宗教,自行可簡多少間?(自行1:九龍塘官小可以嗎?)

引用:自行,可簡全港所有區,但要留意,如叩門,某些

原帖由 Jessica_chung 於 13-11-14 發表
自行,可簡全港所有區,但要留意,如叩門,某些學校要111
假設我係40網,冇宗教,15分,甘填有冇問題?(自行1:九龍塘官小,2.愛德,甲1:九小,2愛德,乙1,愛德..)
如到時扣愛德係咪機會好微,請指教?thanks

‹ 上一主題|下一主題