用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K.1B 分亨
go

09-10 K.1B 分亨 [複製鏈接]

我囡囡都係K1B, 大家交流下

我都有問過佢teacher有冇教英文, 佢話冇, 我都覺好奇怪
你有冇比仔仔參加星期六的興趣班?

有呀... 報了9:00
佢係星星組
其實除了係babykingdom大家交流外, 唔知仲有甚麼方法聯繫?

樂樂,
抽唔抽到畫畫班?

樂樂,

仔仔有冇同你們講下學校的事? 晴晴成日講d又唔講d, 真係比佢激c

jackjackb

我囡囡都係上跆拳道, 又冇講唔鐘意..
佢都係抽唔到畫畫班
如果今期抽唔到, 咁下期報會唔會chance少D?

樂樂,
抽唔到畫畫, 只係抽到跆拳道...
希望下期抽到啦

Jen2008

係呀... 囡囡係叫晴晴, 我問過晴晴佢哋係一齊坐架(星星1組), 晴晴仲話我知杏兒(唔知有冇寫錯你囡囡中文名 )係長頭髮, 好開心又結識到同班媽咪
lamlam同晴晴都係一齊上跆拳道架

樂樂&Jen2008

晴晴都係返10:15的跆拳道, 有冇興趣大家早點返到學校一齊玩先上堂?

嘩... 好開心呀... 可以meet到lam lam媽呀..

晴晴都有提lam lam同hang yee架, 佢話係自由活動時都有一齊到模擬閣玩公仔, 又講過佢同lam lam都會去圖書閣, 不過只有四張地墊, 只可四個同學仔一齊睇書

我記得上跆拳道時, 晴晴講lam lam都有喊呀

上星期完了跆拳道時在ground floor見子樂, 仲玩咗一陣tim
我問下你們上畫畫班係邊間課室? 好讓我們過來玩一陣先又
大家可以交流下

回覆 1# babypetpet 的文章

其實係我問佢先講, 有時問咗都未必答你架

回覆 1# 樂樂樂 的文章

好呀... 到時見

回覆 4# babypetpet 的文章

咁到時見到面再講啦

咁好可以去接放學... 你們係全職媽咪?
晴晴都成日叫我接佢放學呀

昨晚我都有過晴晴, 楠楠係唔係整爛左杏兒個月餅, 佢話係, 咁我問老師知唔知, 佢話知, 我問老師有冇比另一個月餅比杏兒, 佢答話冇, 再問就 唔答啦

原帖由 babypetpet 於 09-10-27 13:45 發表
我啱啱問楠楠, 係咪學校响中秋節嗰時整mini moon cake, 佢話 "好耐之前啦....". 跟住我問佢係咪同杏兒一齊坐, 佢話 "係". 再問佢係咪整爛左杏兒個月餅, 佢只係傻笑, 冇答我 law.
跟住我問佢有冇掛住黃老師, 佢話有  ...

原帖由 樂樂樂 於 09-11-3 23:20 發表
囝囝都好鍾意黃老師.....

晴晴都好鐘意黃老師架, 但佢都好鐘意朱老師

原帖由 babypetpet 於 09-11-5 16:40 發表
楠楠又話我知, 星星1組有個小朋友叫chan cheuk him, 又係學跆拳道架.

係呀... 佢地果班好似有3個同學仔一齊學, 上星期好似聽晴晴講楠楠都有喊, 係唔係你都有陪佢上堂呀?

因為晴晴抽唔到畫畫班, 佢又話好鐘意畫畫, 所以我幫佢報咗來學校教的公司, 開得成班, 不過要去油mei地上, 課程同現在學校上的一樣, 咁希望下期有機會抽到, 可以係學校上啦~~ 唔洗走來走去

昨天x晴病了冇返學, 等我今晚問下佢先, 晴晴話係學校有friend, 我問佢係邊個, 佢話楠楠, heng yee 同子樂

原帖由 Jen2008 於 09-11-11 07:11 發表
Heng Yee said 楠楠 cried during class these two days and refused to go to music class.  Did 楠楠 told you anything about this?

我亞囡都話成日掛住媽咪, 唔知係唔係這陣子教家人的課題呢?

晴晴昨日冇同我講喎... 咁幾時deadline交? 咁等我今晚問下佢先, 好彩楠楠有同你提下, 如果唔係我都唔知, 叻仔
原帖由 babypetpet 於 09-11-18 13:44 發表
小朋友有冇講話黃老師要佢地帶d食物圖片or 剪報返學呀?
我聽到之後, 照幫楠楠搵食物圖片比佢帶返學校, 但又覺得好奇怪, 咪寫多張memo 問黃老師law, 點知黃老師回覆返來話剛剛17/11同小朋友講話要帶返學. 你地問下小 ...

回覆 1# 樂樂樂 的文章

我冇聽晴晴講過, 不過星期三25/11我揍佢放學時, 見佢書包內有張已貼了貼紙+油了顏色的紙, 我問晴晴點解有, 佢話自己攞紙自己油, 但張紙我唔知放咗係邊, 係唔係要交?
‹ 上一主題|下一主題