用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2008年9月入讀循道小學下午校
go

2008年9月入讀循道小學下午校 [複製鏈接]

各位好!我同囡囡又來呢邊報到呀,請大家多多指教

終於等到明天(19/8)家長會喇,真係等到頸都長 下星期就開學,我諗我仲緊張過亞女,星期一我請了半日假接送上落校車,星期二就會去學校試下接放學,希望開學順利!

回覆 # 的文章

我囡囡係下一道班呀,不如大家做個記錄:
下一循:
bebe
Elim2002

下一道:
Sandy媽_Venice_女

bebe:我都唔知可以參觀,可能去左toilet所以無跟大隊!課室舊唔舊,有冇相睇?pm or email比我好嗎([email protected])?

9月3日正式上課,我見day1有體育和視藝,是否要著運動衫及帶美勞袋?

我都係唔好落亞女個全名,寫英文名好似安全d....

下一循:
Elim2002

下一道:
Sandy媽_Venice_女
bebe - kimi 女

係呢,明天有體育和視藝,是否要著運動衫及帶美勞袋?我寫左手冊問老師,希望會答我!

bebe: pls check pm!

回覆 # 的文章

bebe:我pm你係想話請你email d相去另一個mailbox因之前個a/c被lock,不過唔緊要喇我慢慢搞掂再睇相吧。

各位有冇入elcass,今日開始有功課做喇,大家比心機!

亞女話班主任係石老師教中文(普通話);已認識了2個同學,話要比記念冊佢地填  佢話自己坐第一個位,是孖位隔離是個男孩子,我唔多明叫佢將課室畫出來,佢畫了門口白/黑板、老師位、TV位,及3行學生位話好累唔畫喇,我大概知課室情況,雖然係抽象畫

回覆 # 的文章

bebe: 睇到課室相喇,好清楚,亞女仲指比我睇佢坐邊個位。

各位:呢幾日收到好多單章,真係有些花多眼亂!你地會否參加樂器班,我考慮緊敲擊樂,但上完堂可否帶食物留在學校食飯?而且仲會唔會有其他課外活動陸續來,會撞期?? 要問問學校先!

各位:今日打風學校停課,問過 學校,明天執書包記住跟校歷表係 25 Sep=Day 2,唔好攪錯!

下午班的課外活動如在平日,會安排於11-12時回校進行,12時午飯然後12:40pm上課,而有不少活動安排在星期六上下午時間回校進行的。

原帖由 vibianyeung 於 08-9-26 17:00 發表

Sandy媽,

明天交表, 還有些小問題想請教你
下午如何進行課外活動呢? 課外活動有那些呢?
學校會否有服務接送呢?
THANKS

VIBIAN

我幫亞女著左件花女裙加天使翼同天使頭cool,唔知其他同學仔點扮呢,我諗遲d班相薄有得睇!

我估小測應該計成績的,亞女d數都麻麻地,而家上緊學林數幫補下!

上星期五的家教會選舉有冇人去,人數同規模比我預期少,點解咁少候選人,係咪每年都係咁唔駛投票就當選,感覺有點兒戲。

11月17日學校旅行會去嗎,希望同時認識下各位!

君媽:好多謝你回應,我上星期五終於見到你喇,應該話估到邊個係你 原來去年咁多候選人,咁就似樣d,我覺得今年時間好緊逼,唔夠宣傳,我地新家長都唔知委員做d乜同有甚麼崗位,加上開會時間唔方便,如在星期六舉行會否多些人參與呢!

好耐冇上來,呢度好靜噢!今晚家教會攪盤菜宴,多唔多人去呀,睇返舊年d相都幾熱鬧,唔知今晚會點呢?我放工即刻趕去,到時見大家lu!
‹ 上一主題|下一主題