用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑呵呵

HI ALL MUMMY,

ME TOO!

Heidi媽 寫道:
Hi 各位,

我新來報到的   .

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

AE_bb,

唔生肉都唔緊要啦,最緊要係健康咪得囉!

[quote]
AE_bb 寫道:
佢有時仲食得多過我呀, 不過唔知點解食極都唔生肉    [quote]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

ireneirene,

我個女都好瘦架,有次我話佢,佢話咁樣好,唔駛好似我咁要減肥呀!

ireneirene 寫道:
Hi All,

你地講開唔生肉,我個女好瘦,但係又好吃得 唉~~~~
亞女你快啲肥la~~  

我個女就新屎坑三日香,第一次食新野就食好多,第二次就唔so都唔so下,難為我成日要諗煮乜鬼比佢食!

我個女識啦,因為佢好憎食藥水,話好臭喎,所以一年級就自己學食藥丸啦!

麟媽媽 寫道:
我媽咪話比魚油丸佢食會生肉D 喎,
但亞仔又唔識吞藥丸...你地D 識唔識架?

我無比阿女帶飯嫁,因為我要返工,又唔想阿女朝早拎咁多野,所以佢食學校D餐架咋!
最慘係例如我煮雞冀,已經買成12隻3個人食,我覺得已經好夠架啦(諗住如果有淨就帶飯返公司食),呀個衰女就要食成7隻都話唔夠,咁下次買15隻啦,跟住佢又話好飽,只食1隻,甚至唔食添呀,你話係咪嬲死呀?
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
lcy1998430 寫道:
我個女就新屎坑三日香,第一次食新野就食好多,第二次就唔so都唔so下,難為我成日要諗煮乜鬼比佢食!
我個仔都係, 明明前排好鍾意食既但過一輪又話唔好食 , 那麼開學你是否煮飯給囡帶返學食呢?[/quote]  

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

我個女好d,佢話佢想做OL,跟住唱"拎住個手袋fing fing下"<<春田花花首歌,死未!

[quote]
AE_bb 寫道:

而家d小朋友志願真係唔同哂, 我舊同事個女話我的志願係做 "收銀員" 喎      , 激到我舊同事 c c 下    [quote]
LULU-MAK 寫道:
無錯! 亞囡暫時既志願, 就係要讀完書, 即刻去參加香港小姐...其次再選MS. MACAU. 我有時都比個囡激到吹漲   
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇
‹ 上一主題|下一主題