用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 IHS fee - child student visa
go

[英國] IHS fee - child student visa [複製鏈接]

我個女暑假後升6th form,所以要再申請Visa。我自己搞,張online form雖然長啲但係都OK,不過去到要比IHS fee 就好奇怪,想睇吓其他家長係咪都係咁。去到要比錢嘅時候就redirect左我去另一個site, 跟住就話我冇填一啲我之前已經填咗嘅資料要我填返,例如course start date and end date, 最奇怪就係問我會喺邊度讀書,但係嗰個list全部都係大學嚟,咁我揀咗other. 睇返資料child student Visa應該係£470一年,咁兩年應該係£940。但係去到俾錢嗰頁佢叫我比hkd 13424.16,  好似多咗好多咁. 有冇家長申請兩年child student Visa都係比呢個價錢?
   1    0    0    0

cfs 發表於 21-6-10 19:50
乘2.5年

係,我頭先醒起之前agent有俾資料,睇返係乘2·5年

kaetsu 發表於 21-6-10 19:47
回覆 Baoma 的帖子

我也會要申請第一次 year12。  NHS是收兩年嗎?請問現在book visa centre 是排到什麽時 ...

呢個又好奇怪,我跟個link入去VFS book appointment , 六月係日日都可以book,但係一去到七月八月九月全部都冇得揀,唔知係真係全部fully booked 定係未開放 for booking定係佢個site 有問題⋯ 又好似搵唔到有電話可以打去問⋯

Share 比搞緊或將要搞visa 嘅家長:我頭先問咗VFS,而家只可以book到六月尾,七月嘅Booking未開始接受預約。

whoo99    發表於 21-6-11 14:56
yuyueng    發表於 21-6-11 14:06
‹ 上一主題|下一主題