用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

我b係下午班架. 希望有機會見下大家啦.
而我申請緊轉上午班, 因為e+我要做番野.
轉到上午班, 婆婆就會湊得輕鬆d囉.

janetngan2,
咁我就唔知幾時可以bor. 因為之前打過番學校問, 佢地話要有人唔要個學位, 先可以補上. 但果時未有.
我諗要等買校服果時先知, 多唔多人放棄囉.
:cry:

janetngan2,
其實我一收到信話收, 第二日晨早已經fax封信去要求轉上午班架啦.  我仲係lunch, 上午班放學時親身同囝囝去表誠意想轉班添. 果日真係趕c我...遇到塞車...不過去到剛好放學囉.
轉到囝囝係我度返學, 放學去婆婆度...婆婆就唔使咁辛苦d, 要湊兩個時段囉.

janetngan2,
囝囝應該坐校巴囉. 希望佢唔使太早啦. 我住深井架...都好怕要好早出門口囉.
但自己帶就會遲咗返公司...雖然我唔知要幫老公手幾耐. :
而自己帶又唔化算, 我度返學好似$820 (冇記錯的話). 起碼door to door, 唔使自己帶時行到c嘛.
咁你個b呢? 會係边度上車呢?

hihi, gary媽,
之前都係d topic同你傾過下架啦.
我之為你決定仔仔讀宣道, 係度見你都好開心.
你仔仔係上午, 我希望我仔同你仔可以做個同學仔啦!

最近比較忙, 幫隻佬手返公司幫手做hr. 原來hr好煩, 仲要識好多法例..煩c人啦!

Chloecheung,
HIHI, 你好, 我住麗都架, 囝囝都係下午班.
不過我未知要坐幾耐車.
我都希望佢唔使坐太耐啦.

我諗都要等做校服先知有冇人唔讀囉.
我都等緊.
到時大家可以傾下湊仔經囉.

好耐冇上黎囉.
16號返學校就知加幾多學費.
如果同k2 $2150加學卷一樣都ok.
之前諗住讀創價都預咗係千幾蚊學費.
我計過連校車費, 我囝囝返學既費用同冇學卷一樣.
學校都有佢既難處.
你地有冇收過一個新國民pm呢? 我都係睇創價2006先知件事.

Oscar媽,
其實我都覺得值架. 起碼我地兩公婆係咁諗囉.
學券咪當幫補下囉. 對我黎講都係數字黎.
小朋友讀得開心最緊要嘛.

HIHI, 大家今日收到創價既通知未呀?
係講上學期既書費同校服幾$$.
我地d仔女讀幼兒班d書簿費要成$1816.7, 真係估唔到bor. 雖然後面有回條問買唔買, 但我仲未諗到點選.
因為唔識.
而第一期9月份學費就扣咗註冊費同學券, 只係交$657. 就好平.

16號就到囉. 真係好怕自己唔記得去而冇咗個學位.
仲未正式開學就咁緊張, 返咗個都唔知點算囉.

elysemama,
聽日要買校服bor, 一定要同佢地返去的.

我未幫囝囝買校服, 因為攪完交學費果d, 上度3樓有十幾個family排緊...我同老公見到咁都話遲d上愛民邨買囉.
有冇人申請轉班有消息架?

Oscar媽,
多人仲排隊咪有排等囉. 諗住去校服商度買唔使等咁耐嘛.

我住深井, 校車個車程都幾好.
由屯門出發, 我呢度差唔多係尾站...

我頭先去咗買校服囉. 好彩個老闆娘好好人, 我去到已經收咗門, 佢都肯開番門比我買. 唔係就白行囉.
佢比咗套xs我囝囝著. 話佢係細粒, 冇法 :cry:
跟住仲同我地傾咗一陣.

Oscar媽,
校服都試清楚架啦! 唔知係咪我個囝真係咁細粒, 我覺得xs都大件囉.
不過到時唔岩咪買過囉. 去果度買都好方便.

好開心呀.              
今早收到學校電話話我囝囝Ryan可以轉上午班呀!       
放心晒囉.
你地又點呀, 收唔收到電話呀? 希望大家都冇問題啦.

真開心囉, 咁多個小朋友都可以轉上午班.
果日返去交學費, 我見miss手上面個list有5~6個冇黎. 所以對我地黎講都係好事.
係bor, 要諗定頭幾日點返學先得.   
我見你地好多住青衣, 我住深井, 未見有同路中人.. :tongue:
‹ 上一主題|下一主題