用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Non-JUPAS 大學申請
go

[英國] Non-JUPAS 大學申請 [複製鏈接]

經 Non-JUPUS 申請香港的大學學位,應該十月初就接受申請,大家可以分享一下。

爬過之前的文章,原來經 Non-JUPUS 申請 First Year 大學學位的,除咗在海外留學的香港學生之外,還有本地的國際學校學生 (IB 課程)、副學士學生、及高級文憑學生。
   7    0    0    0

回覆樓主:

係呀! 今年在英國讀緊 Year 13,會報 ucas 之餘,都會報香港的大學。

回覆樓主:

以我所知,係要每一間分別報名的。

但每一間大學可以報多少科、有否上限等,我就唔知道,可能要等十月初公布時才知道。

3b 發表於 21-9-26 21:27
HKU - 5科
CUHK - 3科

資料詳盡,唔該哂!

港大︰JUPAS 已經可以報名,即是可以參考一下各科的收生條件,而 Non-JUPAS 在 10 月 4 日開始接受報名。

https://admissions.hku.hk/apply/international-qualifications

城大︰NON-JAPAS 收生資料已經發放。

https://www.admo.cityu.edu.hk/direct/

回覆 cfs 的帖子

小朋友都這樣的遠見,真是可喜可賀!

我之前睇過英國 LSE 有一個讀 Communication / Media 的課程,第三年是在中國復旦大學上課的,可惜我小朋友不感興趣……

‹ 上一主題|下一主題