用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 再有人打擊我為女兒選讀國際學校的決定 ...
go

再有人打擊我為女兒選讀國際學校的決定 [複製鏈接]

Re: 再有人打擊我為女兒選讀國際學校的決定

Is your home close to Ma On Shan? After studying in ESF TY Kinder, for primary school, you can consider applying for Renaissance College which has more emphasis on Chinese than ESF primary school.

BBCHU6: 如小朋友喺2005年出世,2008年9月便要入讀英基幼稚園,需於2007年10月1日至31日寄掛號信或親身交申請表到那間英基幼稚園。

1)它是否只得k1及k2?然後是否升小學?
答: 對,只有K1 & K2,因5歲那年便升讀小學Year1。

2)它的學費多少?
據它的幼稚園網頁說月費是HK$4500。
http://kindergartens.esf.org.hk/aboutus_fees.html

3)interview困難嗎?
申請英基幼稚園是不用面試的。

4)小學的學費如何?
據英基的網頁,現時小學年費是HK$51500,分十期付。
http://www.esf.edu.hk/index.aspx?nodeID=950&langNo=1

5)小學之後的學生有甚麼去向呢?
多數直升所屬的英基中學。

BBCHU6: Please check PM.

BBCHU6: 已回覆pm

好多人都好無知而又鍾意發表荒謬意見的,ignore them.
原文章由 丫頭 於 07-6-26 13:28 發表
今日又有人走黎同我講您對b讀完中學諗住點? 我話跟住上大學囉, 佢又話:咁您又話可能唔夠錢比佢地去外國讀大學?  我話係HK讀大學都得者, 佢話IS學生好難係HK讀大學因為銜接唔到 我話銜接唔到係乜意思? 佢話 ...
‹ 上一主題|下一主題