用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 安省大學
go

[加拿大] 安省大學   [複製鏈接]

Artie 發表於 21-4-7 11:28
Life Science, Health Science, Medical Science 是 science stream
Social Science 不是 science 是另一 ...

我仔今年year 1
以前我都以為UT 係好多學生嘅dream school
但原來唔係
佢哋係會以自己心儀program 行先
多過揀ranking
所以最後只有幾位同學入UT
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

J-smama 發表於 21-4-8 08:27
同意你所講,UT 唔係 local 學生嘅 dream U。 以我土生土長嘅親戚為例,成績非常之好,大學俾哂 scholarsh ...

我仔好多同學都入咗Western
我朋友個女係公民
我朋友想個女入UT
因為唔洗嘥錢住宿舍
不過佢女專登揀Western

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

J-smama 發表於 21-4-8 21:09
Western 嘅 Ivey Business School 係出名嘅

而Waterloo 同Wilfred Laurier 有一個合辨嘅 business admini ...

-Duplicated-

Western 嘅 Ivey Business School 係出名嘅

而Waterloo 同Wilfred Laurier 有一個合辨嘅 business admini ...

讚同Waterloo co-op 做得幾好
我另一朋友個女喺Waterloo 讀緊co-op y2
佢話學校係有公司資料比學生去搵工
唔洗學生盲摸摸
我仔喺另一間讀另一科co-op y1
學校冇乜特別支援
要自己出去搵
今年經濟咁差
今日又開始封城居家令
好彩今年係optional
如果唔係都唔知點搵

-Duplicated-
‹ 上一主題|下一主題