用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問有乜野才叫特異功能?謝謝求教!
樓主: superbaby0622
go

想問有乜野才叫特異功能?謝謝求教!   [複製鏈接]

回覆 superbaby0622 的帖子

我認識嘅特異功能
1. 小學已贏音樂節HK Strings
2. 小學參加奧數賽高中組仲要有獎
3. 小三四已兩樣或以上樂器八級以上
4. 一講嗰種樂器,圍內人會講到出某間學校的勁人
5. 幾間音樂實力強的學校指揮會主動向你招手
6. 樂器強到初中已經無乜本地賽可以參加,音樂節可參加的都贏晒
7. 去到世界賽level

想當年小兒真係俾人話靠特異功能插班,亦有多於一間學校升中招手

Sheep06 發表於 19-1-31 15:01
1. 小學已贏音樂節HK Strings
2. 小學參加奧數賽高中組仲要有獎
3. 小三四已兩樣或以上樂器八級以上

吓?演奏級就會贏HK Strings?
據我所知近十年得一個小學生贏過咋喎
另外,係小三四兩樣樂器八級以上,係以上,還是兩樣
有AT/LT 嘅小學生,唔係個個叫得出邊間學校咩名,因為真係好平常囉
演奏級是非常籠統的講法,小學考到AT比比皆是,連我個唔練琴嘅仔都考到
但LT 相對少啲,但都有(我二仔未升中都準備考),FT ,算我見識少,我認識嘅得一個

#利申:近幾年嘅HKStrings winner 我都識晒,上年係我仔師兄,前年係我仔琴老師的學生,大前年是我仔另一個師兄,再早一年是我仔一齊拉團的朋友,無一個讀三私兩直,實在唔明點普遍

Sheep06 發表於 19-1-31 15:43
sorry, 不好意思,我 quote 錯了 item 1不知道原來 贏音樂節HK strings 係咁天下無敵。可否請教, ...

基本上男神同男女神都有招手
但尊重小兒意見,佢直升自己間中學

Arabellahk    發表於 19-2-1 14:13

回覆 storymum 的帖子

應該培中

storymum 發表於 19-2-1 00:48
李昇海游26.7秒,絶對是特異功能,照計各神校向他招手,他留在培中?
https://hk.mobi.yahoo.com/sports/d1學界游泳-培正李昇海初賽兩破男丙紀錄-盼以港隊為終極目標-043123119.html

b3410    發表於 19-2-1 08:51
‹ 上一主題|下一主題