用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋小學 天主教聖安德肋小學
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋小學 [複製鏈接]

mkwok

咁又冇補牙喎

hinhinmom

可以放鬆心情了

我咩都唔識整,未知整咩好

all

我星期日先買聖誕節禮物,之前唔買住廢事卓卓掛住玩

mkwok

我整啫哩糖呀.....

hinhinmom

你好偉大喎,咁早起身

all

好多網上功課做呀,另到我好困擾,卓卓跟我媽咪返沙田住,我都睇唔到佢做成點:-| 如果係 paper work 我反而可以睇到麻 沙田上網咁岩又壞左 激死

all

各位靚媽咪聖誕快樂呀

miko.wah

唔怕喇 有我倍你 我都冇得收早,我 e 間公司打 8 號風球都唔會話有得早走架:tongue: :tongue:

我都覺有時上唔到去做功課,攪到卓卓好擔心

另我覺得今個假期d功課,好似好多都係網上功課,搾筆既功課就較少了。

all

明天返學喇.....好在暖左 d ,否則叫佢地起身都有排叫

all

我唔去喇....我都係諗住叫卓卓自己攪掂咋 唔想咁趕喇....仲有18號家長日又要請假喇

all

未派成績表但老師已講哂考試d分數,你地果班係米咁呀

mkwok

中文同英文都係有三科架,卓卓果班講哂喇

all

卓卓終於成功攞哂d書返屋企了

我問佢明天是否帶新書,佢話唔知
我米又樣衰衰咁打電話問老師囉:cry: 老師話明天都係用舊書,直至新學年開始先用新書。

另外 18號家長日,是跟學號先後次序見的,卓卓學號 19 老師話應該係上午見,咁我可以請半日假就得

hinhinmom

唔好咁客氣喇
卓卓個書包都好重呀 見佢上校車先辛苦,好似唔夠力上樓梯咁,個校車保母又係咁依幫手托一托就算

有好路數米轉囉,搵到一間滿意既米可以一路長做,唔駛煩

mkwok

卓卓d珠算學埋 2 月就學哂,我都諗緊佢學咩好,問佢又話咩都唔學

hinhinmom

你就好喇,咁多選擇,我就慘喇,我成日同人講我入錯行,我這個空運行業差不多全是男人,女人真係好小,雖然這幾年多了些女性,但好多公司仍然唔係好請女性 我想轉工都好難....

mkwok

卓卓學左幾耐珠算我唔係好記得 而家學緊除數,用咩方式教佢呀,我冇諗過 tim,因佢心算計架。
但我曾經同佢講過要用學校方法,珠算係方便核對答案的。

all

卓卓有時都會話有d同學仔打佢架,我問佢點解決,佢都係話同老師講囉,仲要隔好耐先同我講

家長日你地可以同老師反應下呀。

mkwok

我 9:50 見....睇黎又唔似跟學號喎

all

你地唔講我地冇留意佢地學緊併音,因我早幾病左跟住自己又要測驗,都冇咩理過卓卓:-| 真係要睇睇至得

昨日卓卓攞左張証書回來,原來係手册果張貼紙記錄咭,有一定貼紙數量就會有,學校真係用很多方法鼓勵小朋友學習

miho.wah

一張A4咁大既紙咁,都冇咩寫...但有名次的,卓卓話按貼紙多少排名次喎

hinhihnmom

我支持你架, e d 事唔可以由得佢架,陳間個小朋友怕左返學,影響好大麻,況且咁暴力 小學生都咁樣,仲會影響到校風。
所以一定要同老師反應,要果d打人既小朋友出黎向hinhin道歉,等佢地知道咩係正確,亦要俾 hinhin 知道咩係正義 不良風氣絶對不可容忍

我今日都有同老師講小息時搶食物既問題,佢話會跟進,其實之前卓卓都同班主任講過,而家都改善左好多,希望其他班都能夠有改善喇。

all

今早去學校攞成績表,傾左十分鐘度,原來冇寫名次架,要主動問老師先知架,話就話唔好太著重名次,但我都好想知,所以我問左

hinhinmom

過幾日你要主動打電話問下學校跟成點 還返hinhin一個公正既答覆至得架,因最怕影響到小朋友做人既態度,以為做人要惡要暴力就煩了

mkwok

我後來有問過老師架,但佢講完我都唔係好明佢講咩 因佢都好似唔係好知咁....

嘩....d分數咁近架,競爭好激烈喎   92分都係考 12 名
‹ 上一主題|下一主題