用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kelvinchan3344
go

deleted [複製鏈接]

報到, 本人十分烏龍, 真係多得大家既提點呀.

唔知上星期中秋晚會有無見到大家呢
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

我都會報

原帖由 kelvinchan3344 於 11-9-18 00:10 發表
各位同班同學家長, 你們會為小朋友報校際音樂節 嗎?
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

對, 鋼琴, 我還沒看那18頁的東西, 廿三號要交.
原帖由 kelvinchan3344 於 11-9-20 14:43 發表
你們是否都係報鋼琴? 還是其他?

另, 問問大家, 知唔知道英文呢份家課要做咩呢, 我仔講唔到比我知, 淨係話要做.

Revise from Orl bk

hi hi,
~ 求救 ~
要帶KTS書, 請問係咩黎架, 我仔點都係話無呀.....救命呀~

謝謝, 係咪即係要還呢, 我仔有帶圖書攞去還, 但我唔肯定佢係咪係圖書館借返黎, 我明早問問佢, kelvin, thanks again.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-15 20:59 發表
是之前中文堂時在課室裡借的中文故事書.

Thanks, 收到, 了解, 聽日要同亞仔研究一下.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-15 23:18 發表
應該是要今日還, 然後再借另一本返屋企睇, 不過阿仔話有同學仔將本書交到圖書館還, 結果要跑去圖書館搵番本書.

想問問大家:

1)  你地小朋友有無日日上網做下網上家課, 琴日睇睇亞仔既, 原來有rating, 老師亦會睇.....

2)  有無家長買左kts頸巾, 我無, 但準備搵廠幫我用好啲既料織條比亞仔, 請問size呀, & 有無kts既字樣呢

thanks!

原帖由 kelvincheng 於 11-11-23 21:28 發表
1) 阿仔都有日日做中文網上練習, 但英文就得閒先做, 琴日馮老師有派小證書給做得好的同學仔.

2) 我都冇買, 不過好似頸巾只是要求綠色, 而不一定要有KTS的字樣.

...

thanks, Kelvin,
1) 我會比亞仔多啲上網, 不過佢成日me me more more, 都夠鐘瞓咯

2) 因搵廠做冷衫, 順便織埋頸巾, 咁我另織條溫暖牌比佢喇

係呀係呀, 有本書叫 rules of school (咁上下既), 要帶返學校喇.

原帖由 Baby Hei 於 11-11-24 17:13 發表
It is the reader storybook previously bought like "the working dogs".

唔好唔開心, 細路仔, 要自理, 仲一定要記得帶咩返學, 真係要時間, 我仔試過成個功課袋都漏, 都無計.....

講樣野比你知, 我仔成日都欠帶, 有時老師會就咁寫係家課冊, 唔寫手冊無計欠帶, 如果唔係, 我仔肯定科科都扣一分呀.

原帖由 iristam 於 11-11-25 13:50 發表
唉....今朝帶亞囡返學,先發覺冇帶果本英文故事書,寫咗手冊架,我同佢尋晚都唔知係唔係發夢,佢自已執書包,我幫佢CHECK一次都漏咗,真係太大意喇我,另外聽其它媽咪話上堂時老師叫佢地帶另一本READING BOOK,亞女返黎又無 ...

re:  我琴晚洗左件羽絨褸喇, 原來外層係防水架, 好野.

真大件事, 我仔似乎唔係咁care老師既鼓勵, 吹都唔上網,

我都未開第一針織頸巾, 又未比舊毛間廠織冷衫, 呢個week都凍喇, 我仔應該會凍屎.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-24 21:46 發表
1) 所以老師就用小證書來鼓勵他們去做....

2) 哇,有個咁好的媽咪, 你囝囝今年實唔怕凍, "溫暖"到死啦!

Hi, 大家好, 我好耐都無上黎喇.
‹ 上一主題|下一主題