用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

各位,

Christmas party
Date: Dec 26, 2009
Time: 1:00 - 4:00 pm
地點: 紅磡海逸豪園

快D報名(名額約50人):
fyeung 2大1小
meowross 2a1c

因咩解究d 反應咁冷清

原帖由 mmak 於 09-12-1 12:44 發表
各位,

Christmas party
Date: Dec 26, 2009
Time: 1:00 - 4:00 pm
地點: 紅磡海逸豪園

快D報名(名額約50人):
fyeung 2大1小
mmak 1a1c

老麥party....我個囡話去到厭呀!

佢最掛住playtown, 係咁問我有無約到人聖誔去嗰樹 (佢上年24號去左...)佢話佢今年又要, 要學上年咁, 狂玩1700-2100 (幾乎係無食過dinner) 再去church 喎...

原帖由 mmak 於 09-12-10 13:42 發表
喂~早知去"老麥"搞party算啦....
仲有姐姐同小朋友玩tim...
我係咪好懶.......

喂, mmak/ flora

我諗住兩日都去喎....一齊吖!

原帖由 mmak 於 10-1-7 12:18 發表
之前我見有家長報料, 你最好confirm 吓..??

Refer to school calendar, parents' day are on
30 Jan 2010 (Essex campus) and
6 Feb 2010 (Norfolk campus)

mmak, fyeung

我打算兩日都去, 我都要調ballet d 堂...

查實亞囡除出tuesday 一個week 返足6日eca....都好忙下...

遲d 可能連tue都無埋, omg!

原帖由 mmak 於 10-1-8 13:54 發表
好呀.... 係咪2日都去, 幾點???
我囡D ECA 要調堂..

我囡今個月尾有中文quiz , 3月中先有Exam.
新年假期都可以鬆一鬆卦????

係la, 無咩時間溫書...

但大部份都係屋企樓下....thu kumon ai, mon 學琴ai 咁, 都係半個鐘, 所以返而想分散d...

係嚟緊下個月開始既英文班就真係甘d, 講緊上個半鐘, 所以揀左fri, 都想sat/sun 但full 晒吖!

ballet wed 係加堂, 因5月要考試, 無得揀, 所以wed 係最辛苦....但亞囡堅持要考試, 無辦法....

原帖由 mmak 於 10-1-9 23:24 發表
你囡唔使溫書咩, ECA 返得咁密???
我盡量調晒D ECA 去 sun & sat..

fyeung

我囡雖然都唔抗拒做kumon...但都無以前做得咁開心, 要叫先做.....esp 家下level b d 雙位+ - 數, 做20紙個量都真係唔細, 萬一miss 左一日要追番真係追c 人, centre 又開始谷佢乘數表, 要背埋11同12....真係人都癲....

數研我endup 無報...亞囡d 數都ok, 理解都勉強可以應付....唔上la, 都無時間上....

佢仲話要學埋cello, 我想c....我要佢, manage 得個timetable再好d 先俾佢學...連琴都無時間練習, 學咩鬼吖!

原帖由 fyeung 於 10-1-12 13:01 發表
mmak & meowross,

Kumon我已經放棄左啦!
9月仲有上,不過我發現,weekend要黎追番kumon架功課,雖然話可以3,3,4咁做,每星期2 set,即20張,咁又搵自己笨,升班又長左時間,本來想搞掂埋C level乘數,我見佢B level都慢吞吞, ...

但係亞囡真係好想學cello...最近我係yahoo bid 左個2 手既...我要佢d 學習時間管理得好d 就批准佢學 ~ .佢日日望住但又無得學....呢個方法都幾work, 幾有源動力架! 佢一懶嗰日我又攞個cello 出嚟摸下佢, 佢又會乖番....

我搵緊老師, 青苗收我一堂45mins $180, 我想搵上門既... 有個開得好貴, 要$400一堂, 真係要諗諗... 如果唔係拖到暑假睇下報唔報到音統處lor!

大家有無cello 老師轉介???

原帖由 fyeung 於 10-1-15 18:17 發表
meowross,

kumon最麻煩係要mark時間,又要pass左level先可以升班.唔日日清,到weekend真係趕住做kumon就煩死.開學個時就係啦,有時weekday做唔完,weekend做多2份.搞到周身唔得閒.
Rochelle個schedule咁full,上cello邊 ...

mmak

街外人可否參加? 我有興趣....

原帖由 mmak 於 10-1-22 09:20 發表
fyeung,

我囡想參加音樂比賽, 我就想攞 cash coupon 囉
你真係心水清~~ 臨近新年, 都係唔參加算啦!!

其實都好忙, 無咩時間練架...
Feb 6 SC OpenDay .. 如果參加要連踩2日, sunday 我囡要去香兒跳舞, 3月考一級 ...

mmak

咁您下個SAT 返Essex Rd 嗎???之後一齊lunch ?? + icyskating???

原帖由 mmak 於 10-1-22 22:05 發表
得卦??... 我得閒email 俾你.

OK, no problem! Chell wants ice-skating....

原帖由 mmak 於 10-1-26 21:13 發表
fyeung,

何文田係最近, 如果早D上堂會好D, 唔使走黎走去...
係無咩時間... 好過無
希望升班個時間會好D, 再唔係就唔跳啦... 好倦了

好呀~ Feb 6 一齊lunch .

...

sure! see u2!

原帖由 fyeung 於 10-1-27 11:42 發表
mmak & meowross,

我地無時間去ice-skating啦!lunch完要過TKO.
meowross,你帶埋d野比我.thanks!

all, interested?

$118 -- 夜釣墨魚團 即釣即食+船上自助餐 4人同行優惠
http://hk.travelzoo.com/top20/2056718-804817

fyeung

oh!  我都無睇到咁detail...

我諗要打去問....

暑期活動?!

原帖由 fyeung 於 10-5-13 13:00 發表
meowross,

有興趣去釣,不過優惠至6月12日,逢星期一至四,實無時間 6月15日考完試,之後仲有無優惠??

fyeung and all

暑假釣墨魚

5 月佛誕有喎...

6月端午又得....

7 月d sat night 仲未full, 我諗我地要度期勒, 暑期要20人先包到團...價錢無變, 可揀tst 上船 (駛往tko 釣, 途經維港大浪d), or 西貢上船 (但車程就遠d)....

http://fth.com.hk/productdetail.php?pid=234

日期:

17 July (Sat)

31 July (Sat)

fyeung, mmak

係la, 個墨魚又好似攪唔成....mmak, 您出山la, 您號召力夠d

原帖由 mmak 於 10-6-10 23:25 發表
我今日係YMCA web site 睇到可以搞party....
有踩單車party ... 吸唔吸引呢???

我遲D再報料..... 等我吓~~~

暑假可以一齊去op 玩夏水禮喎!

原帖由 mmak 於 10-6-13 11:11 發表
fyeung & all,

Re.: Party

日期: 4 July ???  好唔好???

all

好呀, indoor fuction 吖唔該....

經過琴日一役...無咩事我係唔會再帶囡去outdoor 玩 (係暫時plan 住一日oc 玩水), 一日evening disney...真係熱到氣都抖唔到, 唔係講笑!

原帖由 fyeung 於 10-7-6 00:18 發表
mmak,

咁有無去baby boss mall?去桃園有無去小人國??
最後,Angela訂左去鯉魚門渡假村玩左一日,完全室內,所以好好.
summer再約出黎玩,開學會好唔得閒.無晒玩架時間.
book clubhouse?玩幾個鐘??每人帶d野食,約 ...
‹ 上一主題|下一主題