用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 私人補習老師
go

私人補習老師 [複製鏈接]

原帖由 seti 於 11-9-15 11:55 發表

你地有無人試過用香港導師會搵補習老師?
有既....請分享下

試過一次,永遠都唔會再搵呢間,職員追收介紹費無禮兼態度惡劣,重講埋的上門收等說話,你估黑社會咩?都唔知佢點做生意。
PS:唔係拖佢介紹費,前後三日已經追,重要星期五打來追,撞正六、日、一,唔得閒入數,諗住星期二入,點知間公司好等錢用咁,星期一就打來追,語氣態度惡劣,不知所謂。

英文識講唔會唔識寫, 所以剩教oral已ok。
相信係兩碼子的事,咁諗可能有些小偏差,你試諗下,我地個個都識講廣東話,係咪又代表我地可以寫出好文章?

原帖由 seti 於 11-9-17 11:24 發表

佢地收費係點計算架?
要上左幾多堂先收呢?

所以有朋友介紹就好d....
但係我又無識人

其實我都搵個幾間補習仲介公司,
發覺佢地都係求求其介紹補習導師,
最繄要佢收到家長介紹費,講一個例子,
佢話個導師st paul畢業,我問佢邊間st paul?
佢地答你唔到,一時話銅鑼灣果間,一時又話跑馬地果間,重知比我感覺佢地行政混亂,至於收費,記得好似係補習老師頭幾堂補習費,直接入仲介公司戶口,大約幾百蚊,所以而家我都係自已上網搵,費搵的咁既公司介紹。

原帖由 miffy 於 11-9-17 21:27 發表
你完全中晒, 我地個個都識講廣東話, 不過學校不是寫廣東話, 所以用口語一定不會作出好文章。

我全家都是講廣東話, 我仔從小到大一本英文練習都未做過, 從未出上過咩grammar班, 英文科名列前矛, 只靠睇(書)和講 (ora ...

你個仔咁叻,值得恭喜。
‹ 上一主題|下一主題