用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網的排位
樓主: foster_ma
go

48網的排位 [複製鏈接]

原帖由 BebeeYY 於 10-6-12 18:13 發表
我都喜歡谷...所以我兩次都撰德田李兆強第一位, 不過吾收都可能係天意.  可能讀一間普通學校而成績有機會名列前矛...個小朋友仲開心~

我都係平常心, 等緊一間同我地有緣既學校...

今日去左in3間, 平田李兆強 ~ 呢 ...

聖愛德華呢個安排幾好呀!
聖馬太in既形式都差不多,不過就要等到21號先知結果~~又繼續等~~
我個b女已經在2004年10月6日出世喇!好開心呀

原帖由 beywat496 於 10-6-13 12:45 發表
BeebeeYY

我當年個囡都有去 平田李兆強, 唔夠15分鐘就下來...好快攪惦, 佢真係無德田咁癲, 我覺得佢校長好好人, 好遷就別人, 因為佢比隔壁間小學蝦到死就知啦。

我對佢隔壁間小學評語好差, 當年去叩門填表交表, 佢 ...

無德田咁癲?德田有幾癲,可否加以說明?

原帖由 laam0416 於 10-6-13 23:11 發表
馬騮仔 ,你好!我女派左秀x坪天主教,都係去左德田兆強in,但未收到任何通知!如果唔得就要搭校車了,你個小朋友派左邊間???

Hi laam0416,
我個女又係派左去呢間呀!
你對呢間學校觀感如何?

原帖由 laam0416 於 10-6-14 16:01 發表

你好~!
我問果幼稚園老師,佢話呢間都好好,只係佢位置比較偏僻,少人選擇!!

多謝你的回覆!
我個心愈來愈平常心了!
唔知有無機會做同學呢?
你叩左邊幾間呀?

原帖由 BebeeYY 於 10-6-14 16:38 發表
星期六去IN聖愛德華...校長話每間學校都有佢既亮點, 家長要慢慢發掘一下...其實都係~  只要吾係派得好差好差...好似我咁..派到30志願...一間就來殺校既小學~~ 比起我...你地其實都已經算好喇~

...

我明白你的意思!
不要氣餒, 大家互相支持吖麻!

原帖由 BebeeYY 於 10-6-15 09:57 發表
平田已收滿?  即係點?  收左你小朋友?

德田...我阿女有in校長, 不過收吾到電話...係咪即係無行?

係囉...我都想知...平田已收滿? 咁快?

原帖由 laam0416 於 10-6-14 18:18 發表
[quote]原帖由 KINSTY 於 10-6-14 16:27 發表

多謝你的回覆!
我個心愈來愈平常心了!
唔知有無機會做同學呢?
你叩左邊幾間呀? [/quot
我只係叩左左德田兆強!到 ...

我唸都好大機會做同學仔架喇!hehe...
我住秀x坪山腳,所以番秀天都係乘車!
唔知間學校係傳統定活動型既呢?

原帖由 zoeywen 於 10-6-17 01:09 發表

我囡囡 15/6 去 2rd Interview 基法時已聽到有人 入左 聖馬太 , 根本不用等到 21/6.......其實好多學校到係甘.... 明明一早已通知可以入讀的學生..... 但卻對其他面試的家長說..... 要等..... 所以..... 如果 已 ...

係呀...我都收唔到電話,所以都x埋心水讀派位果間架喇!
都盡左力,可能個天唔想太谷個女掛!hehe:)

原帖由 BebeeYY 於 10-6-17 14:24 發表
終於有一間收左阿女喇...個心都定d~

恭喜哂!!

原帖由 Garyoldman 於 10-6-17 20:20 發表
今天交了聖馬太註冊費.但總是找不到他的資料,因親子王國裏沒有他的討論區,請問有沒有他的資料,他谷學生有幾恆,功課有幾多呢?請幫幫忙!
明天再有基法答覆,估計機會幾大,
李兆強就一般,基顯就星期六 IN,
因剛搬到藍田 ...

你是叩門而入聖馬太的嗎?

原帖由 Garyoldman 於 10-6-18 21:16 發表
我是叩門入聖馬太的,叩門信也叩14所小學,總算無白費,明天也要IN基顯,紅馬和北官

你就good啦!
叩門都入到聖馬太,我今日終於收到聖馬太落選信,其實前2日都打了輸數,今日收到信都無什麼大感覺!
你本身派左去邊間呀?典解要周圍叩既?

原帖由 Garyoldman 於 10-6-19 11:11 發表
阿女派了何文田天主教領島,不是心儀學校,所以叩門,基法也收小女,暫找資料比較。

你女女巧勁喎!貢多間收!!!
‹ 上一主題|下一主題