用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 另類樂器:豎琴
go

另類樂器:豎琴 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我都想知呀,因為同你一樣想2b學,不過都幾貴,請問你去邊度學呀?
我睇定先(因為大女而家2.5歲),你個老師有冇話幾大開始好d架?
我知好似有3隻size分,3-4年前問過,不過唔知分別差幾遠(個size)?因為我當時只問價,本身想自己學,不過我之後學左flute,因為size細d,而家都放埋左等氧化lu ,比老公話左一餐~

醒目開學勳章

原文章由 kjkmama 於 07-8-10 17:59 發表
我問過老師,建議4-5歲可以開始習琴,但要看手的大小和骨架發展(好深...),而正式習琴前(3-4歲)可以先上一些樂理或啟蒙班,讓小孩多接觸音樂

仔仔在家練習的小豎琴只有80cm高,是向老師租 ...

你個老師都唔係貴呀,有d琴老師都收哩個價
咁你知唔知個老師係咩level?有冇進修緊?
可以比埋個tel我嘛,遲d睇女女學唔學,thanks!

[ 本文章最後由 natalielin 於 07-8-13 11:44 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 cathy_piano 於 07-8-10 17:06 發表
各位bk mama,
你好,我的妹妹現在tomlee(只有尖沙咀)學豎琴,
因這裡的老師是香港小交的豎琴手 Ann Huang
但Ann Huang黎緊不會再和tomlee續約
所以妹妹改了到豎琴堡學(在灣仔的),

在tomlee學$1000/月
每 ...

可唔可以比定ann huang個tel我,睇下遲d大女會唔會去學~
thanks!
‹ 上一主題|下一主題