用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 令小朋友近似native English speaker
樓主: R.Monique
go

令小朋友近似native English speaker   [複製鏈接]

R.Monique 發表於 17-6-11 00:32
返Tutor Time playgroup,45分鐘英文,以你經驗,小朋友有冇跟學到native英文, 請問你小朋友由幾歲返?返 ...
我小朋友都係TT 番呀!我覺得自從上年轉左去TT之後,佢明顯學快左好多,同埋pick up到native English! 之前帶佢去 cheesecake factory 食野,waitress姐姐都讚佢講得流利,我超開心!總算比$上堂比得有價值

R.Monique 發表於 17-6-13 12:42
回覆 sweetbaby13 的帖子

你小朋友幾多歲?  每星期返多少天? 班中小朋友有外國人嗎?
我有兩個女,一個三歲一個兩歲!我一年前係 ANFIELD轉去TT,一星期番三日!班入面都多外國小朋友,我兩個女好鐘意同D MIX既小朋友玩! WOODLAND我連SUMMER PROGRAMME都無試過,所以答唔到你佢好唔好!但當初我選擇TT都係因為佢英普教學,重點係我兩個女好鐘意! 我同我老公普通話都唔太好,有時講簡單生字佢會糾正我地發音,超好笑! 英文方面,我覺得佢地係學得快左,最開心係佢地番黎會SHARE好多學校野我知,家姐不停講,細妹又跟住答咀!
黎更我諗住比家姐係TT讀K1, 其實你不如帶左小朋友去睇下個環境佢鐘唔鐘意先,我覺得呢點好重要!再唔係就報短期SUMMER PG,一黎你唔洗COMMIT甘耐,二黎可以睇下小朋友鐘唔鐘意!

至於你話返學時間個D,就真係要睇你點取捨!我自己當初係覺得,廣東話佢係屋企都可以學到,同呀爺個D都係講廣東話,所以我就選擇左英普 playgroup!樓上都講得岩,你要清楚自己想要咩先好去決定!

R.Monique 發表於 17-6-14 11:16
請問現在返TT 一星期三堂,每月多少費用?要排嗎?另,亦想知道K1學費如何 (我問了,但回覆說不能給我fee  ...
一星期三日,一個月大概7千幾!我上年入個時就唔洗排,咁岩AM有位呀,但而家我就唔清楚,我諗你最好打去問下!K1係大概$10000到呀 (一星期5天)
我小朋友係寶馬山個間讀,佢地有EXTENDED PROGRAM呀!但我唔知係咪間間一樣,同埋下午堂可以選擇幾多日,唔一定日日都上EXTENDED !通常如果佢地上EXTENDED個D日子,我會預備好飯盒比佢地,係學校有人睇住佢地食
‹ 上一主題|下一主題