用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!!
樓主: Monty
go

有無09年崇幼主流家長,入嚟交流吓啦!!! [複製鏈接]

主流係5月18日....
原帖由 jenny媽媽 於 09-4-22 22:28 發表
各位家長o黎緊既5月18/19新生係註冊日你地會揀邊日同幾點註冊呀!上午09:00-15:30

我會早d,因為之後又要湊囡囡放學~
原帖由 jenny媽媽 於 09-5-9 19:42 發表
我諗住上午10:00-11:00呢個時間去呀~

我會帶埋囡囡去~
原帖由 skyyoyobebe 於 09-5-15 01:04 發表
各位家長請問16/5 下午 2:00-4:00 你地會唔會帶同子女出席(2009/2010年度新生課堂活動簡介)呢?

明白~

註埋呢次冊,我個女就真係TT嘅學生lu,唔知開學前仲有d咩攪呢??

原帖由 曦彤媽媽 於 09-5-12 13:26 發表

我會9:00左右, 因為送左家姐返學, 可以註埋冊.

今年唔會幫囡囡報,留待出年~
原帖由 Tina 於 09-6-2 13:28 發表
各位崇幼有暑期班, 你們參加嗎? 我現考慮報什麼活動?

同佢去游水,去吓郊外咁囉!!!
如果有位,可能會報d畫班/跳舞班咁~
原帖由 Tina 於 09-6-2 23:32 發表

暑假流流長做咩好呀?

唔近ga,都要坐1~2個站MTR~
原帖由 Tina 於 09-6-4 22:53 發表

你屋企附近有咁多野學呀?

...................小朋友名.......... 住地區........上/下午班

Monty             卓瑤              牛池灣          上午班
Tina                 思思              美孚            上午班
Skyyoyobebe   柏希              西貢            上午班
曦彤媽媽           雋曦              油塘            上午班
miutang           思捷 (囝)        荃灣           上午班
jenny媽媽         欣欣              荃灣            上午班
Cat                  樂淳              荃灣            上午班
cinnymama      程程             土瓜灣          上午班        
aleenng           Anson           將軍澳         上午班
靚太太               俊言              油塘           下午班
Eugnen             浚愉              深水步        下午班
b_lsh                凱添              馬鞍山       上午班
IrisLau              祐搴              大圍           上午班
rainbow            renee            荔景          下午班
teresatam        庭謙              長沙灣        上午班
KaKa423          KaKa             葵涌          上午班

jenny媽媽

果晚可否帶埋小朋友出席呢??

我好緊張呀,希望大家小朋友都做到同學仔啦~
亦希望囡囡呢3年讀得開心,能夠愉快成長!!!!
原帖由 jenny媽媽 於 09-7-3 21:41 發表
各位家長27/8/09年會係迎新生日呀~o個日仲會知道自己個小朋友編咩班tim呀....到時唔知我女女會唔會同你地小朋友係同學仔呢~

各位,

收到信通知:

27/8(四)家長日,18:30在課室會見班主任,19:00在學校禮堂有簡介會~

1~4/9幼兒班學期初適應期,分A & B組,
我囡囡係B組:11:00~12:00

*我囡囡讀 K1F(上幼信),有冇同學仔又係讀呢班呀!!!!!!

yeah....多多指教!!!
原帖由 曦彤媽媽 於 09-7-16 16:35 發表

yeah, 我囝囝雋曦都係 K1F, 多多指教!

jenny媽媽

我哋2個囡囡真係做到同學仔wor!!!!!
原帖由 jenny媽媽 於 09-7-6 10:29 發表

你放心啦~我大女而家o係呢間學校讀緊K19月升K2佢返學返得好開心我相信你小朋友到時返學都會返得好開心...以我記得好似係可以o架.....係啦我都希望我囡囡可以同你小朋友係同學仔 ...

係wor....haha~~

不過.....唔知校車叔叔會幾時先至聯絡我呢??
而家都8月中lu喎~
原帖由 jenny媽媽 於 09-8-17 23:57 發表

咁咪好囉~到時我地可以相認對方等大家可以多D交流喇....

明白哂...thanks Tina~
原帖由 Tina 於 09-8-19 13:33 發表

以往經驗會開學前幾天, 校巴叔叔才與你聯絡.

jenny媽媽,

27號果日,我真係要帶埋阿女,因為冇人睇住佢ma~

好彩有妳哋咋(因為妳哋有經驗),我真係好烏sir sir,乜都唔知ga喇~
真係要妳哋多d指教我....haha~~
原帖由 jenny媽媽 於 09-8-25 00:51 發表

27號o個日我地咪要帶阿仔阿女返學校既o個日D校車司機叔叔會o係到o架...到時你可以帶仔仔/女女去見吓認司機叔叔...跟住開學前幾日司機叔叔會再聯絡你多一次講之後上車落車時間o架 ...

各位...今晚見...希望唔會人頭湧湧 & 混亂la~

今日去完家長會 & 見埋老師,覺得老師硬係爭dd,可能我哋見老師咁快,而隔離班仲好似好詳細咁講ge關係啦~
係課室已差不多冇位坐,攞完個袋見有個位,即叫個女坐,仲有個家長起身讓位俾我坐tim,真係好人~
不過我冇坐,諗住留俾其他人ma~

p.s.最後都未能與曦彤媽媽 & jenny媽媽相認~

唔緊要....
聽日就開學lu...不過囡囡返11至12點果組~
好緊張ar~
原帖由 jenny媽媽 於 09-8-28 14:03 發表

sorry我o個日好遲先到學校所以相認唔到呀唔緊要啦我地仲有大把機會相認呀..到開學o個日都有機會嘛

Hi Sarah,

我叫Iris/丁丁,係卓瑤媽媽,我都覺得呢個班主任真係一般,唔多細心咁,希望唔係la~

口罩呢樣我囡囡N1時都要帶,唔帶就放返入書包咁lor~
原帖由 曦彤媽媽 於 09-8-31 10:39 發表

我叫sarah, 係雋曦媽媽, 果日都未得閒同你地相認, 唔緊要la, 實有機會. 我聽日上9:00-10:00果組.
班主任真係好一般咋, 比起家姐果時果個班主任, 真係爭好遠. 仲有一樣野, 我老公覺得好無謂, 就係叫個3歲小朋友帶口 ...

hi sarah,

係ar...only大人帶...ok啦~
老師今日覺得好過家長日嗰日lor~

今日收到興趣班份通告,返到屋企整好哂野,第一時間攞出嚟研究,諗住報tennis,不過要k2-k3,冇計~
咁而家對跳舞,畫畫 & 整點心有興趣,但要想俾囡囡返英語樂園,wa.....頭都大埋~

唔知英語樂園悶唔悶 & 小朋友學到野嗎????
原帖由 曦彤媽媽 於 09-9-1 16:55 發表

hi iris,

班主任就有待觀察, 再相處下先知. 俾d時間大家互相適應la. 口罩方面, 原來只係大人要戴, 而小朋友唔舒服先要帶. 咁都好d.

我個囝好攪笑, 放學返到婆婆度, 剩係識得同婆婆講食茶點d野, 婆婆問佢老師姓咩 ...
‹ 上一主題|下一主題