用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??
樓主: wcandtt
go

有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信?? [複製鏈接]

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

咁想問其他分校又有無人收到信呢......

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

hay03 寫道:
tuenyima,

妳好!我女女都被海怡分行收左啦!但係下午班!想問妳女女係幾多月出世架?因為我覺得大仔會比編分上午班,細仔被編分下午班。

嘩, 恭喜你地ar...你地幾時收到信架...我仲未既, 我等緊寶翠園個間ar......係咪即係吾收呢.......

tuenyima 寫道:
[quote]
hay03 寫道:
寶翠園個間我有朋友都收到囉喎!

I received the letter yesterday![/quote]

:cry:  :cry:  :cry: 好吾開心, 聽到你地咁講,可能我地吾收ar....無得一齊係校友.... :cry:  :cry:  :cry:  
郵差係吾係已經放假....

twokidsmum 寫道:
維多利亞都收咗我個仔, 不過學費太貴, 幾經考慮都係唔讀嘞, 就當俾過仔實習面試算了!

你地個個都收到, 但係我都未收到, 我估都係吾收多架la....
可能我等收reject信ar..... :-|

[quote]
manmanb 寫道:
點解你唔打去問下je? 唔水自己囉囉攣咁 !

[quote]

可以打去邊到問ar...我新年前見你地個個收到, 我都已經打左去問, 佢地話吾會check到, 要過哂收信日期先可以check....

2mings 寫道:
Hi 六合彩
如果真係太多小朋友考唔夠位,大部份都係收 waiting 信,到六月要家長交留位費時,就會有好多位放番出黎俾 waiting 既小朋友!我自己都唔打算交!

你不如打電話問下校務處 check 下封信既下落先!   

吾該哂你地....其實我又吾係真係話要一定讀呢間....只不過係見你地咁多人都收到, 點解我地仲未有呢, 所以先有疑問.....

我會去check下, 吾該哂你地...

係呢, 你係邊間分校呢...點解吾打算交

[quote]
2mings 寫道:
我係SH分校,如果first choice得,我就唔打算交!

[quote]

係ar...你介吾介意講邊間係first choice呢...因為早排我揾nursery都揾到好苦惱, 一來又吾想k1開始又轉, 所以都吾知維記係咪真係好.....

MARSHMELLOW 寫道:
why do all you mummies prefer the morning class to the afternoon class? is the am class really that much better?

無他既, 因為時間真係會好用左.....去到小學吾會再有上下午班, 只有全日班, 要養成早睡早起既習慣, 趁住佢地仲細可以練下咁, 其實都吾會因為上午班係叻d....以上係我個人既意見, 所以我係100%想要上午班....

其他媽咪, 原來你地都想考st paul, 我都係, 要等3月入form, 唯一令外郤步既是車程對我地來講比較遠, 但係聽你地咁講, 我都只係陪跑份兒, 咁難入....

原來都仲有家長未收到信, 我打左去問佢地, 佢地話遲同早收到信, 同收吾收無直接關係, 而係policy規定要分派寄出, 但就ensure星期五前一定會收到, 再收吾到, 星期六打返去自己分校再跟進...不過我都宜家都仲未收到

wfc 寫道:
manmanb
寶翠園得一班上午,一班下午pre-nusery,每班大概20人.

我都係收到寶翠園既reject信ar...係後補信....不過都預左吾會有....我都有上佢地pg, 但一d advantage都攞吾到ar...

其實我都知我遲你地咁多先有信, 都知係無架La....但係收到果一刻又真係有d吾開心架... :-|

tctse 寫道:
I received the non-acceptance letter yesterday but was asked to indicate if we will agree to put my son on the waiting list for the afternoon class in the Harbour Height campus.  I will accept the arrangement and wait....

Did anyone receive the non-acceptance letter too?  

但係我個間連waiting list for the afternoon class 都無寫架....我估真係好full
‹ 上一主題|下一主題