用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2007年9月入讀九龍塘宣小
樓主: sumli
go

2007年9月入讀九龍塘宣小 [複製鏈接]

Re: 2007年9月入讀九龍塘宣小

i want to know too !

請問”小朋友是會被安排學習一種樂器” 如果分配?如小朋友不喜歡可否上訢? 一般要花多少錢在音樂方面??

我想知如果小朋友唔仲意所分配的樂器,點算 ? 一般要花多少錢在音樂方面??
另校車價錢大約多少 ? 係唔係有兩轉校車可以比小朋友參加完課外活動後坐架 ?

Amandakok 寫道:
[quote]
satu 寫道:
請問”小朋友是會被安排學習一種樂器” 如果分配?如小朋友不喜歡可否上訢? 一般要花多少錢在音樂方面??

如果在學校學的話,要轉就不太容易,因為學校有行政上的安排。
不在學校學,當然是ok la![/quote]

9 June 註冊

thanks Amandakok

我小朋友學緊琴, 佢成日都想學絃樂樂器 e.g. 小提琴,古'增',唔係太仲意管樂. 所以有d擔心啫.
通常小朋友一星期有幾多日課外活動架 ??

thanks

thanks Amandakok,

噤請問你囡囡參加幾多樣課外活動呀 ? 需唔需要另外比錢學架 ?

satu

啊. 明白了, 因為膽心功課多, 又要適應小一, 又要遲放學, 又要比$$ !

請問功課量如何, 每日要花幾多時間溫書同做功課架 ? 我聽講每月要做一份英文 Project , 係唔係好難做架 ?

Amandakok, 

唔該晒你呀! 出面d 人 成日嚇我,又話功課多, 又話已前係一個月兩份 英文 Project, 而家每月要做一份已經少左 ... 攪到我好驚 ! 問完你我定好多啦. 唔該晒 !
satu

啊我明啦,噤都無噤驚.

請問一年兩次exam. 壓力大嗎, 會唔會排名次架 ? 平時test & dictation 多嗎 ?

嘩 六次中默,六次英默,真係少 !

只有頭十名會有名次,我仲意呢個安排 !  

Thanks Amandakok !!!!

嘩 六次中默,六次英默,真係少 !

只有頭十名會有名次,我仲意呢個安排 !  

Thanks Amandakok !!!!
‹ 上一主題|下一主題