用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

原文章由 Laputa 於 07-9-18 12:06 硐表
如果可以就好lu.. .

另外阿女終於冇"柳"計唔番學. . .因為我響佢面前扮打電話俾幼稚園嬸嬸叫佢唔好scold connie. . . and it works 最攪笑connie番到學校佢同嬸嬸講"我乖乖冇玩水". . .

...

laputa,
你諗到呢個方法好叻,仲好work tim.
我husband有用mobile phone影低啲燈籠相,如可以睇吓可唔可以整到上來俾你睇

rabbit & laputa,
原來我husband在學校只幫朗朗燈籠影低咗咋.
冇影到其他.

[ 本文章最後由 LongBMa 於 07-9-18 15:52 編輯 ]

all,
今日我husband幫我係學校影咗好多燈籠相我睇呀,真係好鬼靚,見各位家長都咁有心思.真係值得鼓掌.我見好多都用奧運做主題.我先醒起,將通告有提奧運2隻字,我都懵懵地.
有邊位媽咪想睇相,話我知,我send俾你地睇

原文章由 Laputa 於 07-9-19 12:21 硐表
longBMa
I have sent my e-mail address to your pm.  thanks a lot to U and your husband

laputa,
send 咗啦,你睇吓搵唔搵到你囡囡嘅燈籠.可能冇影哂全部.

fishkar,FeiFei, Mannany,
I have already send the photo to yours . Please check

原文章由 cy-121 於 07-9-20 14:48 硐表
Meira 都係唔食早餐, 淨係飲支奶就算, 放學都係肯食bread, 晏覺瞓兩個鐘, 晚上12:00才瞓ops:" />

所以我覺得阿twins312,time table 好好,定時定候,而且早訓覺

原文章由 cy-121 於 07-9-20 15:27 硐表

Meira 近兩日都有話唔想返學, 我問佢點解, 佢話小朋友好嘈
亞囡係好內向, 老師話咁耐都無聽過佢把聲:-| 而且亞囡容易緊張及焦慮, 所以到而家仍然未能戒片, 佢可以試坐學校的廁所已有很大的進步 陳 ...

cy-121,
好似好幾日唔見你上來了.
明天做月餅呀? 幾好喎. 係喎.Meira係返全日定半日架?

ALL,
尋日朗朗話楊老師教撞PAT PAT,之後要我地同佢撞.
今日話講STORY,講大西瓜喎

原文章由 twins312 於 07-9-24 10:23 硐表
各位早晨呀!

今日大b無返學,佢又咳,又有痰!希望佢聽會好轉啦!大b好期待聽日生日會! 仲有呀!今日會有家課做呀!大家留意!

LongBMa
今朝係咪你湊朗朗返學,因為我地落泥,泊響學校樓下,我hb驚塞住樓下停車場 ...

twins312,
係呀,我今朝湊朗朗返學呀,原來今朝班房門口聴到有位家長同老師傾緊計,話大仔唔返,要唔要攞功課先,原來係你.你咁醒知道有功課做嘅.我入班房已經專登留意有冇twins仔,但搵唔到,原來未返到.我friday都會送朗朗返學,到時睇吓會唔會見.我今朝冇望真你地,你見到我記住叫我呀

all,
朗朗有功課係杯ice cream要畫上糖碎,朗朗話畫點點就得喎.
但我見通告話可油上顏色,我就叫朗朗油,話油顏色杯雪糕會靘啲,佢唔係好油.畫兩畫就算.
反而我冇相.唔通和平班同喜樂班會唔同?

erida, cy-121,
恭喜你地得獎

phoebeso,
hello,你monday係未坐響最後個張table,我個仔坐第1張table架.我可能見過你啦.

原文章由 mannancy 於 07-9-27 17:08 硐表
各位(喜樂班)上午班家長,
剛剛同老師 ,…….. 得知今天及(明天可能)有功課做,..在此通知各家長留意,.
(不用客氣,..報告完畢!)

all,
係呀.monday有張通告話已開始會日日有功課,叫家長留意書包裡的膠套.

原文章由 cy-121 於 07-9-27 16:27 硐表
rabbit_chan

係呀, Meira 張相同 Himson 張相應該是一樣的, 是後排夾兩隻夾果個女仔呀。 Himson 婆婆無聽錯, 我哋平時叫 Meira 做微微, 係乳名嚟 ga:)

生日會派回來的月餅係唔係就係我囡囡親手整果個 ...

cy-121,
朗朗婆婆都好勇敢食朗朗個mooncake,婆婆細細聲同我講話好難食,成個都係粉咁,冇料,之後俾埋爸爸試.......

Pheobeso,
我今朝都見到你同副校長傾計,未有機會同你打招呼.
希望你囡囡快d能適應學校生活,開開心心過每一日校園生活.(各位媽咪都係要努力,加油.雨過天x日子快到)

twins,
今日終於同你相認啦,你大仔病好啦,你朝朝都2公婆湊佢地返學架?
見佢地返學都好開心.

all,
朗朗今日唱了首歌:排排隊,慢慢走,開開水喉,洗洗手,洗乾淨後要抺手.

又話mr david攞個電筒入班房,唱twinkle twinkle little star

原文章由 rabbit_chan2222 於 07-10-2 10:52 硐表
sylvia_chik
我仔仔同你雯雯情況一樣!!:cry::cry::cry:星期五回家後開始作病, 前日睇左醫生, 話喉嚨發炎, 要食抗生素, 但係佢點氹都唔肯食藥, 食完又嘔返出黎, 退左燒一陣又燒過, 斷斷續續咁, 今日又係傳左比 ...

rabbit & sylvia,
希望你地仔仔女女快啲好返,病菌快快走

all,
雖然我冇上過不打不罵課程,但我hb有了本不打不罵教孩子的書,都唔錯,當我地兩公婆發覺朗朗有啲行為我地唔知點教好,就會攞本書睇睇,睇吓可唔可以對症下藥,有時都work架.but有時都未必得.係食方面,始終跟唔到本書做

原文章由 erida 於 07-10-2 12:53 硐表
Eeee.... i think the homework for pm class is different from yours. Fung Fung received a workbook on Friday and asked us to design 1-2 postures for a warm-up exercise. We didn't have the worksheet you ...

erida,
我個仔都係做呢個資料搜集.(我今日冇交,我要今日print 啲相先可明天有得交) 今日係做喜樂班講嘅功課
我諗喜樂班和和平班啲功課次序會唔同.

原文章由 ahboo 於 07-10-2 21:35 硐表
rabbit_chan,

嗰冕婷婷半夜四點多發冷發熱又扯晒氣,但又唔肯俾我抱佢,熱都探唔到,淨係摸到佢個頭好慶,但手腳就好凍,,咁我就即刻同佢塞肛,冇幾耐就稍微穏定落嚟,但就話見到蟲蟲,跟住就開始話點解隻手咁多泡泡,跟住又 ...

ahboo,
婷婷半夜咁,真係嚇c,好咗冇事.做媽媽真係有好多考驗,我地仲有排受,見到佢地開心成長,健健康康,係我地最大欣慰.
各位媽媽加油.

原文章由 idj 於 07-10-3 01:18 硐表
喜樂班今日都係畫雪糕。可能係新鮮感作怪 ,Isaac好主動話要做功課。

idj,
朗朗都係,我放工佢已做好功課,婆婆話佢自己攞出來做,以後都咁勤力就好囉.
‹ 上一主題|下一主題