用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2021 UK UNI ~Physio
go

[英國] 2021 UK UNI ~Physio [複製鏈接]

我仔今年IB ,都係想讀physio, 佢選咗southampton, Coventry, UEA, Birmingham, Nottingham

Southampton 響南部,physio 排名最高,應該最難入

D學校係佢自己揀,要每間上去睇,大學要乜嘢requirement,學費,排名,收幾多international...做哂資料搜集,之後再選心儀五間入ucas.

我仔全部都要interview ,暫時有兩間有offer

寶貝瑜 發表於 20-2-23 09:31
叻仔 恭喜您
Interview 全部online in 的嗎?
需要parents 一齊in嗎?

唔會家長interview. 一間響香港 in, 四間skype。

孩子大學,好多野都應該要放手比佢自己攪,佢地自己對果科有興趣就會主動揾多啲資料,我哋都係從旁比D意見,有時問吓佢進展係點!
當然你有資料係手,比佢參考都冇問題

事情準備下考ielts, 我聽阿仔話有D大學係會要你有intern ,咁暑假去醫院做下義工,理大物理治療有summer course ,我仔都有join, 等自己可以了解下呢科多D,做下準備

save 發表於 20-2-24 21:13
您好呀!我女都有揀Coventry 同UEA,但佢就讀ot,想問你仔仔in了 UEA未?因個幾月前有email 話將會聯絡我哋 ...

UEA 1月中去阿仔學校做展覽,咁啱又有physio呢科教授,所以安排咗當日做interview ,offer 就好快出咗

另一間Coventry ,我知佢地有黎香港做展覽,有約過阿仔做interview, 咁啱我仔去唔到,改咗約2月頭做Skype ,早兩日收到offer.

一間啱啱Skype ,一間下星期Skype ,另外仲有一間未有聲氣

可唔可以叫阿囡send email去問下?

ee8289 發表於 20-2-25 15:14
coventry 同 UEA都好好
門檻又唔會太高

請教下,如果比較埋澳洲Monash ,邊間好啲?
‹ 上一主題|下一主題