用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價~2007 K1~交流室
樓主: 小王子popo
go

創價~2007 K1~交流室 [複製鏈接]

創價~2007 K1~交流室

HI~

我的囝囝將入讀下牛班,有冇將會係佢嘅同學仔大家交流吓!

想分享下我interview嘅情形。

in當日囝囝表現得好開心,但剩係面包、香蕉、蘋果識得答,重答咗句"我最鍾意食恐龍" ,其他嘅問題都唔識or唔答老師。  而我答嘅都係啲標準答案,例如"希望囝囝學識主動學習,保持好奇心。"
到in完時,老師試範推返好張櫈仔,問囝囝識唔識,叫佢跟住做,囝囝答"唔識呀!!" :

可能老師鍾意囝囝啲答案有創意啦。   :tongue:

Re: 創價~2007 K1~交流室

我諗waiting list嘅希望都好大,因之前in過嘅kindergarden最初都話唔收囝囝,當時我都十分嬲,心諗唔收囝囝係佢嘅損失,但一個星期後,就打電話來話收囝囝。

我係25號上午in,响room no.9。

我都好想佢哋大家做到同學仔。

maggieszt

如無記錯的話,係30/11收信的。

我個仔都有砌lego呀,老師重話佢咁叻識得砌。

另外,當一位老師問我問題時,砌緊lego嘅仔仔突然講"打比爸爸吖",咁我就對佢講等我同老師傾完計先啦。
但係,嗰位老師即刻叫我比佢繼續講啦,另一位老師會記低ga。

我諗係一個老師比分家長,另一個比分小朋友囉。

我都好期待SAT去學校了解多啲。

想問下現在讀緊創價嘅媽媽,註冊當日嘅流程會係點呢??
方唔方便帶埋小朋友去呢???

其實我都想帶埋仔仔去睇下學校,但又怕註冊過程唔容許!!

Angie好高大喎!!

星期六見

頭先註冊完,發現以下兩點:

~我睇到張註冊name list,有啲學生都無來註冊;
~我見到好多家長填表轉上午班。

總結:

~waiting list嘅媽媽唔好氣餒,重有好多機會被取錄
~啲人轉晒去上午班,選讀下午嘅機會會大啲。

不如做個統計吖~

上午班                                                下午班
                                               小王子popo(囝囝)

不如做個統計吖~

上午班  
.
.

下午班
小王子popo(囝囝)
‹ 上一主題|下一主題