用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-1D 班, 請進!
樓主: double
go

2010-1D 班, 請進! [複製鏈接]

係呀!!! 都無堂上...

原帖由 奀皮仔 於 10-11-17 17:54 發表
考試期間是否不用帶上堂0既書 ? Thanks!

數作只有1上 or 1下, 我亦只找到1上, 1下可能交了未派
一下C 是數書
原帖由 奀皮仔 於 10-11-23 17:51 發表
今天自修簿寫"明交數作", 亞囝話係交一下C習作, 請問大家有冇呢本習作 ? 我唔見有呀 !mouth:" />

以往是考全班頭十名會在成績表顯示, 今年改了制 (出grade, 不是出分數), 所以不知會否都有名次呢!?
下星期一&二會對卷, 到時小朋友會寫分數在自修簿內

原帖由 honeypot 於 10-11-24 10:28 發表
睇本手冊後面的校歷表或自修簿, 17/12 見家長攞成績表. 名次... 好似最後個 term 先有.

不用帶書, 但要交功課

原帖由 大貓媽媽 於 10-11-28 17:59 發表
明天沒有標示循環日,
應該沒有書可帶了。
我只著女兒帶功課而已。
唉,真的有點「放榜」的感覺......

我仔都是只寫了測26週7,8,9
原帖由 David媽 於 10-11-30 09:48 發表
ALL
請問 16/12 中小測 26週 (7,8,9)
是不是 不測課文 ?

新句 =  unseen
其中一個詞語是默書範圍內的詞語, 其他字都是一般常用字...咁囉
原帖由 queen.mouse 於 10-12-2 17:25 發表
All,
請問7/12中黙" 新句 " 有無範圍呀?
Thanks!

中:  1.  帶書,作一下第一冊
       2.  作10-12 改
       3.  創工(5)
       4.  26週P62-68 +對
       5.  閱工(8)改
英:  1.  sign phonics review
       2.  Supp Ex (9)
       3.  Ph W,T (6)
數:  1.  作 P.14
       2.  良 P.13 +對
Sci:  WB P.2-3

原帖由 mama64 於 10-12-17 22:27 發表
My daughter was ill on THU.  What's the homework ?  Please advise !!!

回復 1# queen.mouse 的帖子

12月7日的通告 "2010─2011普通話科(第二學段)口試" 有詳細說明

31/3

中:  作P.4-5, 改P.2-3
英:  GW 14
數:  11/4 測至D21
其:  Word 1 P.23
      普讀課文P.39-40 三遍
      金句7

1/4
中:  4/4 默書9.2詞+10.1課
      詞10.3 改
      26週9, 21 +對改 (17/4)

數:  改小測六
      良學期測試+對

其:  簽閱IT 功課指引, 19/5 交功課
      普課文第7課讀三遍
      查收樂團面試通知
      簽收針卡

原帖由 奀皮仔 於 11-3-31 17:07 發表
麻煩可否post 31/3 及 1/4 的功課內容, Thanks!

默書應該無得補默, 數測先有補測

原帖由 queen.mouse 於 11-4-5 18:59 發表
請問大家我個囝係4/4請咗病假, 唔知重使唔使補默中文呢?
‹ 上一主題|下一主題