用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 07-08 劍鳴k3仔集合處
樓主: ianmami
go

07-08 劍鳴k3仔集合處 [複製鏈接]

Hi All,

諾諾昨日係完全冇寫手冊 , 真係無佢符, 不過食飯都ok, 可以食到 2/3! 希望佢會越嚟越好啦! 如果唔係我真係驚忍唔住會炳佢!

各位 加油 啦!

EvaFong

原帖由 ianmami 於 08-9-12 10:40 發表

hi all, ian 無物野只係比老師講佢都好喜歡傾計, 返學咁耐最乖第一日.... 佢d 字有打風feel... 依家ian 一日有4 - 5 樣功課, 不過ian 講比起km... 佢感到小學小d 功課wow. 不過我心想都未 ...

ianmami,

我諗如果好似你咁日日6:30 -1:30我會死咗, 因為上一個星期一早6:10起身, 我巳經好唔習慣, 仲日日耳水不平,好在今個星期開始ok啦! 我係同諾諾一齊最遲9:30pm瞓,如果唔係, 睇怕你地以後都見唔到我
我都係日日都自己講" 比心機"
Eva

原帖由 HuiTung 於 08-9-12 12:29 發表
Eva,
無寫手冊咁離奇 T T食飯ok, 但昨天係同條褲一齊食飯, 回家時條褲前後都發現飯粒! 好le fe …

HuiTung,

佢地好自由, 食完lunch佢地記得就抄囉, 咁d大少更係去玩啦 !
Eva

原帖由 HuiTung 於 08-9-16 16:32 發表
Eva,

今日教得樂封面故事有NN校長份, 買唔倒過幾日上網睇啦.  

HuiTung,

學校巳經同我地長期訂咗明報, 所以我睇咗!
諾諾上了小一, 好似變咗另一個人, 我好無心機, 真係想比佢讀番幼稚園 ! 不過佢點百厭其實都冇我細時的十分一, 唯有咁樣安慰自己啦!:;pppp:

Eva

蝦媽,

我d百厭野, 唔好講啦, 我怕三日三夜都講唔晒!

ALL,

其實我對佢可能巳經比幼稚園時放鬆咗啦! 但係佢d行為就......頂佢唔順 !
我都唔諗咁多, 因為我真係好怕生白頭髮 ! 總之佢平平安安係到12年, 我就算啦, 自己都覺要求好似低咗d, 但係都冇計啦!
Eva

原帖由 Carson_mum 於 08-9-18 10:44 發表
吓!! 你又識做呀!! 你教我呀.... 』 .你睇錯啦!! 我唔識.. 係亂做!!!』..

Carma,
佢咁樣答都好好笑喎 !
carson哥, 亂做都啱, 好野
Eva

Hi All,

今年的「兒童饑饉」又開始報名啦! 你地得閒睇吓啦!
http://www.worldvision.org.hk/childrenfamine/index.asp

讓他嘗試飢餓貧困的滋味,多角度認識貧窮人的需要,並且走入人群,呼籲公眾關注世界糧食危機的問題。

總之佢地會話好玩! 我想組隊, 12個小朋友就ok,睇吓你地ok嗎?

Eva

Hi All,

大家應該忙到死咗! NN巳經開始咗默書, 交圖畫等阿媽一定要睇實的項目!我即頭好肯定自己巳經係到重讀緊小一, 但係我地就仲係要做番阿媽要做的工作 ! 個書包仍然好似比人打劫過咁, 但最近我諗個劫匪開始手鬆d, 所以個書包仍然仲健在!
而係男校的關係, 我覺得NN係百厭咗 (其實佢一路都百厭, 只係之前我當睇唔到)!
好彩這兩個星期都有假放吓, 如果係我應該會 !你地d小朋友點?得閒上嚟傾吓啦!
Eva

原帖由 ianmami 於 08-10-9 23:50 發表
Carsonma, carson 咁叻仔一定handle 到d quiz 同dictation 啦.  ian 派左一次english dictation 仲有明天才派第一次中默.... 希望佢ok 啦.

Hi All,

NN派咗Dict. 就係錯咗嗰d 大細草, 唔記得寫符號!  中默都好d, 數學Quiz 反而係最容易的 數數 錯 即係唔小心囉! 下個星期又嚟過!
都係嗰句大家比心機啦!

Eva

Ianmami,

佢地d分點計我都冇諗咁多, 有d又話係計, Dict好似10次計最高分的9次, 總之就讀晒佢就係啦!

HuiTung,
我地都係10月31日&11月3日評估:;pppp: ,盡力啦!

Eva

原帖由 ianmami 於 08-10-13 23:26 發表
eva, 你都好忙wow>.....

ianmami,
你話我好忙! 我唔明喎! 定係忙到我自己都傻咗呢!

Eva

原帖由 ianmami 於 08-10-16 15:36 發表

CARSONMA, Carson 真係辛苦...

eva, 我以為你好忙tim..

Ianmami,

都忙架, 不過我可能習慣咗!所以自己唔知啩! 但係應該carson 忙過我好多!
Eva

原帖由 ianmami 於 08-10-22 17:21 發表
EvaFong, Happy birthday.  阿仔聽話. 老公錫晒.

ianmami,

多謝晒!

Eva

原帖由 yuiyuibb 於 08-10-23 10:28 發表
Eva,

生日快樂

呢個月好"淹"悶下, 攪birthday party比我玩下啦

你發夢都唔好咁早啦!:;pppp:

長聚 -->我要睇吓17號嗰個星期點, 到時再話你地知!
‹ 上一主題|下一主題