用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: fion88
go

SMCESPS -P1 2009 [複製鏈接]

原帖由 fion88 於 09-9-4 22:25 發表
你地小朋友嘅Talent classes係咩呀?
Kristy派咗水墨畫, 武術, 粵曲, table-tennis
table-tennis & 武術阿囡成日叫我揾俾佢學, 所以佢知有得玩好開心, 最緊要係課堂內, 唔駛自已再抽時間出去嘛.... ...

你囡囡好平均喎,囡囡就派左學粵劇,木球,乒乓球及劍擊,運動項目較多。

我開唔左有關swimming team selection 果個通告, 你們開到嗎?

CHIULHJ,

老師要囡囡帶"高效識字", 但攞書時齡記話欠貨要後補, 你收到了嗎?

原帖由 DaddyShum 於 09-9-7 20:43 發表
重未收到喎。

嘻, 老師唔check 下就叫我地帶.

你地會否參加"全港小學生數碼學習問答比賽"?

我嘗試登入i-club 個網站睇下詳情, 但就登入唔到(已依照單張上的名稱及密碼).

原帖由 snowwhite2006 於 09-9-7 22:54 發表
I can open.  Pre-requisite is within 1 min for 50m for any style.

可否把內容pm給我?

各位早晨!

原帖由 meowross 於 09-9-8 10:28 發表
I am not interested, will not enrol!  how about you, candybb and fion88??

唔參加啦.

點解重未有有關制服團隊的通告?

原帖由 meowross 於 09-9-8 10:36 發表
我都無為意老師有通告話收起左本野....係問個囡, 個囡話老師keep 左!

最好老師咩都keep 晒, 咁個書包又輕d :)

可能剛開學, 我覺得d通告有d亂. 昨天我開囡囡果家課表, 見不同組別的老師都有留言(如 Maths G2, G3 & G4), 雖然內容大致相同, 但就令我混淆, 以為囡囡轉左組.

原帖由 ada2003 於 09-9-8 17:14 發表
hi! everyone,
     I've just called Mr.Yiu(the in-charge) that mostly only P3 or P4 could reached the requirment from their previous experienced.He also said he will not recommend except the kid is ve ...

唔該晒!

原帖由 fion88 於 09-9-8 22:21 發表
right!好亂, d通告唔分組, G1,2,3全部收晒, math, Eng, chi & GS, 十多份通告講帶咩書, 眼都花!
仲有, 只有miss留言俾你, 但個system無reply功能, 奇怪??

同意.

而家各組進度差不多, 個通告內容大同小異就話無mug所謂. 如果遲d各組的授課/功課的內容有差異時, 我地睇漏眼就好麻煩.

留左言就當你收到架啦

原帖由 G-Ma 於 09-9-8 23:12 發表
intranet 既功課有一欄係有老師名, 從老師名稱就會分得出d通告係屬於邊一組.

其實老師只留言給自己教授的組別便不會這麼混亂. intranet系統做不到嗎?

原帖由 hommy 於 09-9-9 21:55 發表
I lost the softcopy of circular P09001R, could any one keep a softcopy?

你登入intranet:

eOffice ~ E-Notice ~ all school notices 就可以攞番.

原帖由 G-Ma 於 09-9-9 23:15 發表
intranet系統唔係學校自己develop, 可能彈性無咁大, 因為我地同一班可能有唔同組別既學生, 同外面其他學校唔同, 系統商未必會特別為你學校改系統.

而且我地有時都想知道其他組別既進度, 咁會大概知道自己果班有無落 ...

可能重未習慣, 我毎日都睇到眼花花

原帖由 hommy 於 09-9-10 08:33 發表

Dear Web,

Thank you very much. I can get it again from the intranet now.

Cheers

唔駛客氣, 多d上黎傾計呀.

原帖由 fion88 於 09-9-10 23:56 發表
仲有, d start day and due day 令人好混亂, 好似早幾日maths 咁: "lease remind your child to bring the Maths Textbook A and Workbook A for tomorrow."而個topic係:" books to bring to class on Friday"
star ...

我昨晚教我老公睇eHomework, 佢都睇到頭暈暈  

另, 你囡囡昨晚有無做Maths WK p.3~4? 我囡囡話佢本WK比老師收左未派返黎.

原帖由 fion88 於 09-9-11 09:46 發表
me too, 無WB
另外, 中文佢話即堂做咗已交, 唯有信佢啦
呢個eClassIP, 係考EQ, 睇你會唔會睇到發火:;pppp:
睇本手冊好過!

但本手冊只寫翌日交的功課, 如果due date唔係翌日就要靠intranet.

原帖由 CHIULHJ 於 09-9-12 09:45 發表
請問小朋友英文 Group 是 G3 的家長,英文老師是否在星期四把學生兩本 Phonics Fun Book 1 & 2 收到了? 直至星期五仍沒有 return 給他們? 因囝囝說老師只收了 Book 2,不知道Book 1去了哪裡。 ...

囡囡Bk 1 & 2 都比老師收左喎.

原帖由 CHIULHJ 於 09-9-12 12:15 發表
Hi Web,

Thank you!

He must have been day-dreaming during the lessons.

唉, 囡囡係十問十唔知, 所以, 你囝囝啱都唔定.

原帖由 QQTung 於 09-9-15 17:29 發表
Hi 各位,
已有通告"制服團隊", 想問各位是否參加or不參加, 因我先生不想亞女參加覺得重細個只係齋操, 而我想參加因多同學玩而亞女無份會好悶.
And Homework Club, 是否可今個月Join & 下個月唔Join, 因覺得時間幾長, ...

囡囡揀左女童軍為首選. 女童軍唔會齋操, 好多野玩架.

係呀, 如果d同學仔個個去左玩, 你囡囡無份, 我諗佢都會唔開心. 不如比佢試下, 如果佢試左唔鍾意咪退出囉(都係嘥$300唧).

我都會報homework club, 但應該會於5:30前就接囡囡走. 反正每個月報名, 你咪試一個月睇下點囉.
‹ 上一主題|下一主題