用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今年堅尼地道聖约瑟S1請進
go

今年堅尼地道聖约瑟S1請進 [複製鏈接]

原帖由 fion414 於 09-8-22 19:05 發表
lhm1006,

因為好多學校都用運動衫的顏色來分社, 等星期一迎新日, 應該會知道學校如何分辨社團.
另外, 上次訂校服時, 供應商話夏季和冬季都是穿同樣質料校服褲, 而冷衫近幾年才有黑色, 好多學生都較喜歡買黑色. 至於 ...

飯堂買飯好d 定係帶飯比佢好d呢?

Hihi, my son has mentioned about this case happened in his class. This is good experience for the kids.......to gain 經一事,長一智 呀。

原帖由 lhm1006 於 09-9-2 11:37 發表
各位,今日的書包真的好重.

我仔仔也是個大頭蝦,昨天還走錯班房,以後請大家多多關照.

這個月中午可以在學校買點小吃,好快,一個月!

BUSF = business fundation 冇書,會派 notes  教。:)
原帖由 wq 於 09-9-2 10:36 發表
妳哋就好了,仔仔咁叻又可以同班就真的太好了。我個仔總係矇查查再加上我都幾大意,以後真的要向二位多多指教了。

仔仔因身體關係,每天9點半就要睡覺了,所以我沒讓他參加樂器班,只是參加學校必須的課外活動了。

我仔镸得 ...

唔知個仔識唔識去買飯食? 我冇比錢佢噃!! 今日去中央,直至四點半呀! 實餓死佢嘞!

原來佢自己早有準備帶左錢係第二個小息時食左noodle,放學就即刻搭車去游水,冇事啦! 呀媽又係度杞人憂天!
‹ 上一主題|下一主題