用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

ChunYinMa

恭喜你呀, 我都寄左信啦, 但可能我太遲寄啦, 無乜機會, 不過我會繼續寫, 希望下學期或出年可以轉到, 真係好多謝你的幫忙.
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

大家好,我仔仔叫世倍,下午班

好多謝大家的寶貴的資料,我而家先知無茶點架,咁我想問學校有無雜費收架?

我打左去學校問lu,佢地話無位可以轉上午班lu,不過我會努力,希望下學期或中班時可以轉到啦.

Bell(彤彤媽)

唔該曬, 好清楚明白lu.

Bell(彤彤媽)

乜唔係一.三.五著運動服, 二四先著圍裙咩??

Bell(彤彤媽)

係呀, 倍倍係返下午班呀, 我明天和後天我都會帶倍倍返學,如你認得倍倍, 個來say個hello呀, 可能我們的小朋友是同一班呢.  今天我都沒有出席家長會, 叫我家姐代我出席, 倍倍而家分配到1A班.  明天見.     

dear all

其實老師唔打電話係一件好事, 我係5號收到曾老師致電, 第一句就話世倍好叻仔, 返學無喊, 但第2句就係投訴世倍,
1. 玩玩具時太"操老", 整難了車仔
2. 食茶點時周圍行及望街
3. 看卡通片時整個人訓係地下
要我同世倍好好傾傾

我聽完覺得好唔開心, 原來個仔真係咁曳, 真係覺得自己唔識教, 都唔知點算好.

LittleFish

我(倍倍)都係下午班喎, 我問過仔仔, 有無同學仔喊, 佢話無喎, 不過可能見(lam lam)未慣遮, 不用擔心.

all

係呢, 我今日睇手冊先知今日係生日會, 但我又唔見倍倍有帶糖果回家ga, 同埋我今日見到學校今個星期個schedule, 勞美係燈籠, 我想問下你地係會整返學校呀?還是學校入面同小朋友一齊整, 仲有英文書入面有label, 是小朋友係屋企做的功課or是返學時做的, 因為我回到家已經七點幾, 打電話到學校時已經放曬學了.

Thanks ChunYinMa

JuliaCheng

我之前想申請轉為上午班, 但學校無回音, 後來開課日我問左主任, 佢話總之每當有家長寫信的都係作waiting list. 有位先再通知, 但學校其實每年的6月, 就會有一封信給家長, 問會唔會想轉上/下午班的.

cpy
我星期一見到phonic book 有label, 我以為是係學校度做, 點知第二日曾老師就寫係手冊度話要係家裏做的, 我都幾唔好意思, 而家倍倍都係唔講每日學過乜玩過乜, 好在呢度有好多叻小朋友, 我先可以知發生或做過d乜, 今日功課係剪貼紅色的圖案.

all
今次學校旅行我就去唔到啦, 因為無假啦, 所以得倍倍同婆婆去, 下次先見大家.

gugu
倍倍都係下午A班架, 唔知會唔會同組呢, 我地係米奇組架, 係曾老師.

all

我有填表參加17/12祟拜, 不過真係唔知要做d乜.

我都試過一唔留心topic 就比老師用紅筆圈起來, 攪到我都唔係幾好意思
仲要用好多唔同物料, 好似有次要用水彩同手指印顏色, 攪到要立刻走落街買, 豆又係, 但我最唔鐘意用水筆油顏色, 因為實會串的.

all

倍倍有送聖誕咭比老師及連姐及和姐, 但比同學仔果d倍倍話老師叫唔好送喎, 話佢地好嘈咁講, 我都唔知乜事??

我係灣仔買聖誕老人衫只係$38咋, 而倍倍就無黑鞋, 我就買左對唔係全黑的波鞋比倍倍, 我諗表演一陣都無所謂啦.
‹ 上一主題|下一主題