用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 5) ...
go

快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 5) [複製鏈接]

Thank you Elona,

我都祝你事事心想事成
                   世伯身體健康
                         仔仔聽教聽話唔洗你擔心
                                   工作順利年年加人工

motherlau
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

祝各位

仔
             身                    一             仔
虎          體                    靚             女        
年          健       工          過             女        
行          康       作          靚             快
好                    順          過             高
運                    利          一             長
                                    年             大

motherlau

咁就玩得開心d la, 我聽日仲要返工
天氣凍!帶多件衫

motherlau

原帖由 Elona 於 10-2-12 23:37 發表
我聽日會神咁早去潮汕玩, 初二返 !!

咁咩成隻"老虎"

motherlau

原帖由 bkman 於 10-2-12 23:47 發表
祝大家虎年~虎虎生威~~~

Hi,

祝大家

心想事成

忙左兩日,聽日得閑d ,又可以訓晏d

其實過節真係會懷念好多回憶...........親人、朋友......
有時夜闌人靜既時候.........最感觸..........

motherlau

冇錯!足足懶左咁多日,煲左百幾集火影忍者 ,今日終於覆工,夜晚整左個薑汁撞奶 yummy..........

motherlau

原帖由 tinetinew 於 10-2-20 10:02 發表
hi 大家好!

呢排咁凍, 就最好冬眠!

yuk hei mum

係次次都食唔晒!!講真,我就麻麻地鐘意3D,我已經帶眼鏡la,仲要帶多副,好鬼辛苦

我就勁la,平日唔同d細佬唱K,今個假期就唱左兩次la.........

motherlau

原帖由 樂樂 於 10-2-20 16:00 發表
新年假期睇左"阿凡達",第一次睇3D,真係好得意,好過癮.

兩個令仔都睇得好開心,買左一大包炮谷,完場都未食完.

又可以試下bor......

motherlau

原帖由 veronna 於 10-2-21 17:19 發表

因為頭痛多半是因電解質不平衡所引起的,但是如果單喝運動飲料又太濃,而冰水跟冷水也對身體不好, 所以加暖水稀釋.........抄錄自SHE.COM。 即係話冇一定份量, 加小小等佢冇咁濃又暖暖地就OK喇。 ...

唱K,我d細路鐘意架!!佢有佢唱,我有我唱,有時遇到d舊歌返唱咪一齊唱.......

幾開心架!

motherlau

原帖由 樂樂 於 10-2-21 15:54 發表

motherlau

我好仲意唱k,可惜佢兩隻都唔仲意唱歌,平時都係得我一個人唱k,

你係咪成日同d仔女一齊睇卡通片架?
唔係架!我只係鐘意睇火影 其餘冇睇,通常我地各自睇自己鐘意ge.....
我整過一次薑汁撞奶,但係失敗左…

我整薑汁撞奶,首先用X記鮮奶最好,薑要老薑,唔夠老又可能差d,我仲咋,我未試過失敗 .....
薑搾薑汁,一碗用3-4 tea spoon,我鐘意薑,所以多d,但唔好太少,少過頭撞唔到,之後,將維X鮮奶煲滾,加糖,用兩個容器互撞10次左右,之後拉高d把奶撞入薑汁到,加cover ,等15分鐘到,食得.......

motherlau

唔係架!!我抄人之嗎!!係抄得叻咋

motherlau

原帖由 ytpeople1 於 10-2-23 00:14 發表
motherlau,

你煮野食咁叻,抵你咁招積!

冇呀!我好少睇電視 反而我會睇書多D

motherlau

原帖由 stitchfriends 於 10-2-23 23:42 發表

motherlau,
你煮嘢食咁叻, 有無睇阿 So教煮伕餸偷C。

我公司今年d桔唔靚,我可能只係整辣椒咋

motherlau

原帖由 Elona 於 10-2-23 23:46 發表
我同事新年買咗盆四季桔, 我已經向佢預定咗d 柑桔啦

我28號呀!!真係難兄難弟..........

motherlau

原帖由 tinetinew 於 10-2-23 22:29 發表
hi,

下個月尾統測,差不多要開始温書lu!廿七號派成績表,好驚ar!

yuk hei mum

唔誇la......我都係成條走廊濕晒......... 勁過落雨......

motherlau

原帖由 ytpeople1 於 10-2-25 17:27 發表
好誇張喎!

今日行吉吉島都有d想買部抽濕機.........結果買左隻鑊 什麼鈦金屬........唔知有冇比人騙呢!!

今日試菜!!整左橙皮雞翼、叉燒炒蛋........都ok  la......不過都係鐘意舊式個d.........總係覺得唔就手 希望遲d慣 la

motherlau

原帖由 Elona 於 10-2-25 16:58 發表
呢幾日真係好潮濕呀, 條走廊已經變成咗一條河, 所以都心思思想買多部抽濕機, 但又驚過咗回南天要搵地方放好麻煩…..

kawaii 呢!!

motherlau

原帖由 Elona 於 10-2-25 16:54 發表
你隻貓好攪笑喎, 攞咗你個card holder當玩具

今日冇咁濕la

motherlau

原帖由 Elona 於 10-2-26 21:51 發表
你住嗰區仲要係特別潮濕tim...

我大小姐好清高咁話"NO"
原帖由 樂樂 於 10-2-27 15:07 發表
motherlau & recoma

現代教育會考貼士班今日開始報名啦,
唔知你地小朋友會唔會報名,
我隻同佢講左,佢好似冇乜興趣.

我99日日都咁做,個風筒好忙........

motherlau

原帖由 樂樂 於 10-2-27 15:10 發表

我之前日日用風筒吹,
呢兩日有太陽,唔使吹啦.

‹ 上一主題|下一主題