用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

報到

原帖由 Elona 於 10-7-29 20:19 發表
各位靚媽, 眨吓眼中一既生涯已經完結, 希望嚟緊大人小朋友繼續開開心心 !!

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

真係
唔好嬲啦!!搵多間睇下得唔得......

[超嬲呀! 今日打去旅行社, 原先話最遲14日會通知成唔成團, 依家又改口風話係7日. 我打左幾次去問野, 佢地都一致話21前要交尾數, 14日前會通知如果唔成團., 甚至上去交尾數既時候都有再想肯定一次幾多號會知唔成團, 都係講14日. 但佢今日居然話7日. 仲有話不嬲都係7日架喎.  有冇攪錯呀! ]

Ivanyoyoma

好耐冇見 工作幾好嗎?

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-7-30 21:57 發表

我最遲呀!
ivanyoyo去咗星加坡,我轉咗長工個多月la !

咁你又再忙d囉?邊個上黎傾計呀??

原帖由 Elona 於 10-7-30 20:19 發表
臭豬終於完成上海之旅, 聽日見到佢可以慢慢傾....

lau 仔原本今日收到email,睇下補考成績架!!但點知收唔到,打電話去學校問,d人又唔知 心急死我啦!!佢有fd收到 留班 ...........

天呀!!咁折磨我呀 又要驚呀女........又要驚呀仔

ivan & yoyo 咁乖,一定幫你手既

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-7-30 22:04 發表

好好,不過屋企d家務就亂d la !

原帖由 stitchfriends 於 10-8-1 13:00 發表

motherlau,
有消息快D 報喜, 祝成功 !

咁 add 左我未呀

原帖由 stitchfriends 於 10-8-1 13:03 發表

RoEcMa,
阿女同我攪 facebook, 佢話你未 add 我喎 ?

真係好開心呀 lau 仔 升班.........

今日同大小姐返學聽講座順便問埋.......

真係sorry.......攪到大家都緊張埋一份

我會叫 lau 仔比d心機讀書 .......

有些之前左,都睇得七七八八,依家係驚唔夠分,聽佢學校既同學講,今年d人好勁,可能拉高左d分 但係呀女仲係定過抬油

唉!!都唔知講咩好......

原帖由 RoEcMa 於 10-8-2 17:21 發表

Motherlau,

咁就安樂晒la.....冇消息 就即係最好消息.

又咁啱既......我仔學校今日又係有講座聽, 時間好長成3 個幾小時. 又派了好多好多放榜資訊.....今晚有排睇驚睇完晒d嘢會消化不良mouth ...

原帖由 ytpeople1 於 10-8-2 22:38 發表
Lau仔順利升班

me too.......

原帖由 ytpeople1 於 10-8-2 22:45 發表
你就好啦!

我呀女學校要臨開學先知到讀邊班架!

仲未見你add 我既

原帖由 stitchfriends 於 10-8-2 23:12 發表

RoEcMa,
           請收PM ple , thx

咁就識過d新fd 囉!!

原帖由 veronna 於 10-8-3 09:16 發表

你臭豬就好啦, 同friend一班. 牛仔當初為左要同返d friend一班, 好俾心機溫英文, 甚至將所有科都擺低,定係溫英文, 我事後至知, 炳左佢.   因為英文最好果30個先可係呢一班. 結果係佢留得低係呢班,不過好多 ...

原帖由 veronna 於 10-8-3 09:19 發表

牛仔係會將d野亂放架. 我發覺好多"仔"都係咁架. 希望今次係一個教訓, 佢下次會將d野擺好d啦.

lau 仔比以前緊張左小小囉!!自己去校務處問....同埋上堂認真左d.....係咁多咋

大小姐都有定案,唔夠14分就去台灣讀架啦!!咁你地係電視見唔到我搵學校囉!!

原帖由 veronna 於 10-8-3 09:22 發表
劉媽, 劉仔升到就安樂晒. 所以阿女度都唔駛太擔心. 今晚早d瞓. 唔好諗咁多野喇.   

其實劉仔自己緊唔緊張升唔升到班

我諗唔得,冇16 以上都好難

原帖由 veronna 於 10-8-3 13:11 發表

認真左d都已經好好啦. 俾d時間佢啦. d人話仔係要到高中先開竅架.

14分係唔係可以原校升呀?

好快又唔記得啦,放心

原帖由 veronna 於 10-8-3 13:07 發表

其實都識架. 隔離班佢都識好多人, 你知我牛仔架啦. 不過總有d唔開心咁囉.......

我放一星期......

原帖由 RoEcMa 於 10-8-3 14:13 發表

Motherlau,

今日放假??

妳就好啦有假放

我呢2日軀殼就係公司, 個心唔知去咗邊la

原帖由 ytpeople1 於 10-8-3 19:38 發表
已經足夠啦!
升F.2男仔…

我個女都係差唔多咋!

‹ 上一主題|下一主題