用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 2010 小一同學會
樓主: takumi媽
go

2010 小一同學會 [複製鏈接]

唔係迦密...可唔可以入黎"搭爹"呀
見係地傾得咁開心...我家循理無topic

原帖由 babycherry22 於 10-7-11 22:31 發表

好呀~~!

不過會不會試下開循理topic ar?

無理由無人~~

我好似連見都見唔到有人問 "循理" 好唔好 / 任何話題

雖然學校d野搭唔到咀...但係其他野可以麻...例如:書包, 鞋個d囉....

我琴日去左買dr.kong波鞋比小姐...不過今日比架單車d油整污槽左小小呀...即係用花園街買個支去污膏攪攪佢...好彩攪掂...係d線位唔甩....

書包同黑鞋未諗到買邊隻

原帖由 natalie04831 於 10-7-11 23:54 發表
Hi Hi~^^
我今日都收到電話,下午落咗去攞運動褲喇...
我今日每樣買多一套,但運動衫褲又係要訂,遲d先有得攞~
係呢~好開心落去ge時侯,咁啱見到個好可愛ge妹妹喺度試緊迦密ge校服,我記得她著緊ge恤衫好似係20碼,運動衫係26 ...

嘩...你d鞋咁貴嘅...波鞋..我買左$229, (size :27), 因為我見大size 個d已經過$300, $30入埋會送3對襪, 都ok呀, 梗係順勢驗埋腳啦, 佢話佢有輕微扁平足, 對小腿痴得太貼...跑個時會好易自己kick自己 (呢個係事實), 考慮緊黑鞋係唔係佢度買囉...$269, 但係著成日...想買對好d比佢

原帖由 natalie04831 於 10-7-12 11:03 發表
係呀,我女著波鞋29碼-會員價$299,黑鞋28碼-會員價$399(我都覺得好貴mouth:" /> ), 但亞女隻腳又真係K2時喺學挍時已驗出佢有後足外翻同輕微ge扁平足,(dr.kong話行得耐會易倦同膝頭會痛,但佢話其實都好普遍,好多小朋友都係咁. ...

yeah)))))絕對同意呀, 我個女對腳又係大得好慢呀...不過呢半年又突然間快左d喎...所以對波鞋都買大左個碼, 但都係買幼童就得啦..(哈哈~~~平d), 前日行千色店時都見到有隻叫"kingshealth" 又係話健康鞋...不過都要百九蚊, 咁dr.kong都係多$40, 好似有保証d麻...所以又行返落去買囉.....

今日終於知道亞囡讀咩班啦..分左去廣教中呀, 其實都好嘅...起碼會知道老師講乜先啦, 跟住上次做評估...老師話佢英文要補吓先得, 所以要去上英文班啦, 由於亞囡間幼兒園暑假得2個禮拜 (要返到8月13), 所以逢2,4都要9點返完英文班先可以返學

原帖由 natalie04831 於 10-7-17 01:56 發表
etam724﹕
Hi~
我諗學生相如果唔著校服影就唔得喇...
因為唔同証件相嘛~^^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

babytai﹕
其實我都驚我女d英文唔得ar.....mouth:" />

咁你囡囡要自己出去上英文班定喺循理會 ...

我會去返循理d英文班呀...好唔好就唔知, 你大囡o個時有無報過呀???
‹ 上一主題|下一主題