用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Hello, Dr.T speaking...
go

Hello, Dr.T speaking... [複製鏈接]

Re: 各位給Dr.T的pm

Dr. T
您好嗎 ~~~
不知你還否記得我呢   ,我囡是唐氏bb,現差不多一歲半,早期訓練剛開始左兩個月,托賴各方面都幾好  
上次在空氣中聽到你的聲音,感覺很親切,而且你的聲線都很好聽呢    

Dr.T
1. 有時間傾多d就會記得  
2. 合理的期望    坦白講,暫沒有什麼特別期望,祗希望她從治療師學到的事情樣樣做到便已很開心  
3. 無禁吵耳 .........  一點都不吵耳    [quote]
Dr.T 寫道:
1. 名字似曾相識,但人老不記得細節了...
2. 配合適當的訓練,唐氏小朋友的整體發展不錯的,但當然要有合理的期望
3. 兩年前自己最初做電台時聽自己把聲不太慣,總是怪怪的-現在發覺與其他偶然開聲的同行原來自己把聲比夠沈(實?),無禁吵耳...都是多得長期訓練之故.

[quote]

chelsea.mama
您好   嘩好開心,終於有媽咪同我交流下,我女叫astha,月尾便18個月喇,依家學緊行行,我地住係北角,返柴灣早期訓練中心,剛開始兩個月  
不如我地開一個新topic慢慢chat,唔好阻礙Dr.T係樹升級    

Dr.T
THANKS [quote]
Dr.T 寫道:
一場入到黎,唔駛禁客氣,隨便傾:

[quote]

chelsea.mama
i'm also a working mom, okay let's chat tonight  
could you wait until 11:00pm cause 要睇長金  

我地呢度"民風淳樸" ~~~~      

roy&shiny
對,不要放棄,你的努力是不會白費,當看見女兒進步,你當會更開心和欣慰

hello, dr. t speaking ...... good one       

Dr. T
You are so funny !!!!    
如果作嘔,我會飛奔去廁所........  
Dr.T 寫道:
"懶"係cute啫,希望大家頂得順,唔好作嘔... :tongue:  :tongue:  :tongue:

[quote]
reginang 寫道:
hello, dr. t speaking ...... good one       
[/quote]  

Re: Hello, Dr.T speaking...

heidi媽
見到你的留言,很明白你的心情,知道你很憂心.
在這裡,你會得到一些很有用的專業知識(有兩位專業人士坐鎮,或可能有更多),而且亦有很多媽咪一齊分享問題,我相信這些都可以幫到你,實質的幫助唔知幫到多少,但係心靈方面一定可以幫助你舒緩放鬆,你有時間可多些在這裡留言,找機會釋放一下自己的緊張和憂慮  
+油  

Heidi媽
我都係 EQ 超低既人,巨蟹座既我,情緒易起易落,所以我好少朋友架,皆因冇乜人頂得順  

雖然EQ低,但我地有好多其他"[size=large]優點"補數      
hinhinmummy 寫道:
reginang

我同你一樣 不過有時有d書會話我係雙子座

稚言治語
咁樣"[size=medium]"佢, 唔知Dr. T 可唔可以承受到架  
不過,大家都好有sence of humour既,咁先可以平衡番      

Dr. T
今晚過左6000大關,你會否太興奮又瞓唔著  

hehee..... 仲有我    

我也是"夜貓子",喜歡夜深人靜......  

yeah        
稚言治語 寫道:
各位同學畀心機﹗   

希望唔會笑甩左柵牙 ~~~~ 啦    

夜貓子要lan去瞓喇    

caroleks
介唔介意講你地排watchdog排左幾耐呀  

caroleks
我囡現在都返緊早期喇,轉去watchdog是因為近我公司,做訓練時我可一起去,現在社工話最少要等一年  

caroleks
如果你可以幫到我問那就最好不過,thanks so much  
‹ 上一主題|下一主題