用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑
樓主: 吹水怪
go

DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑   [複製鏈接]

morningsun 發表於 21-7-22 17:59
始終係一條龍,學生差異一定比Band 1A英中大好多,原校港同小學上來的應該參差不小,不過聽說中一向外收的 ...
唔係,港同小好難考入,過5關斬6將㗎,有機會連細佬妹都唔收返,應該仲有網友細既等緊offer

morningsun 發表於 21-7-22 22:38
去到小六就band 1,2,3都有,書院要硬食

但我見,不停有收插班補貨喎,不過又咁講,好似大勢所趨咁,好多都唔理想。

ok3 發表於 21-7-23 13:53
所以我成日覺得嗰啲咩"又happy又有好成績" 喺有多少誤導成分
誠實豆沙包

kudon 發表於 21-7-24 11:52
一條龍學校裡面 b1/2/3都有,學校又願意公開dse每科成績,充分反映學校透明度高之餘亦反映學生能力。 ...
認同,那可以俾外人或有興趣人士清楚知道學校情況,唔駛人云亦云,個個話好就係好,靠估

PeterWong2021 發表於 21-7-27 11:45
小心,之後就會玩人身攻擊,呢D係他們慣用技…
其實睇咗咁耐,已經偏離哂話題,你唔好再回應佢哋,人㗎咪冇機會再用呢啲技倆囉,但你又唔輸得,咁可以點?
‹ 上一主題|下一主題