用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 最新消息!! (停課)
go

最新消息!! (停課) [複製鏈接]

請注意:

教署已經 confirm 明日開始全港幼稚園, 小學提早放復活節假期! (最少兩星期)

[ 本文章最後由 Zoey 於 08-3-12 22:46 編輯 ]
   0    0    0    0

係呀, 其實我都好多疑問呀 :

- 學校既課外活動又如何呢 ?!  星期六會去樹屋, 同埋中樂團, 合唱團既排練, e 家唔知點安排!?

- 黎緊還有幾個比賽 (個人同隊際), 係咪冇影響?   

- 復活節功課呢 ?  

- 復活節假期後測驗, 未教晒書 . . .   !

真係好唔開心, 今日聽到校際那邊話可能取消餘下既賽事!!~

我剛打去問, 可惜一直未能接通, 我想反映番比佢地聽, 係咪應該要一刀切取消, 點解唔可以由參加者同學校自行決定參加與否呀!!~

練左幾個月, 如箭在弦, 點可以話取消就取消呀!!

今個月的車費和午膳費, 唔知有冇得 claim 番少少呢 !

原文章由 桃子 於 08-3-13 17:23 發表
今早我打左去飯盒商問左, 佢地話今個月d 飯錢會在5月份退番比我地. 佢地會交比學校處理
至於校車費, 真係唔知點wor
我都收到電話next mon or tue 回校取功課, 阿囡不知幾唔開心呀:cry: 反而我 ...

今早我都不停打去校際那邊及 sent email 比佢地, 反映唔好取消餘下既賽事, 佢地表示會開會再決定會否延期!  

希望佢地真係慎重考慮一下, 唔好讓小朋友失望, 幾個月來既努力付之流水!~

桃子,

真係唔該晒妳, 幫我地打去查詢 !  

校車我地好傷, 因為我地要成 $8xx 一個月, 今個月到 e 家只坐了幾轉, 不過我估佢地就唔會咁好 . . .   !

下星期一便開課, 大家同小朋友都收拾好心情未呀 ?

8 號開始測驗喇, 預祝大家成績理想, 百戰百勝 !
‹ 上一主題|下一主題