用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

住左4日醫院, 醫生准拆喉管, 就想立刻走, 因為係醫院訓唔到, 多謝大家関心!

肥仔媽咪 寫道:
你一上嚟就講呢個消息我們聽, 真提你憂心, 囡囡住了醫院幾耐呀? 上星期我仔仔都發高燒食了幾次退燒藥都退唔到燒, 當時我都好驚佢會係肺炎, 終於夜晚都要去睇急症先至退到燒, 好明白細路病大人有幾擔心, 你都要好好保重呀!

醒目開學勳章

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

阿女請假接近一個月, 喊悶了, 下星期一決定返學了, 但每天仍然要返醫院洗傷口。

琴日副校長來家訪探阿女, 感謝學校関心, 阿女用 msn視像通訊, 令老師大開眼界 : 鬼咩! 近半個月來我倆一齊温功課都係靠佢, 年近歲晚, 我又唔可以成日唔返工。

醒目開學勳章

學校今日去生活營(2日1夜), 阿女P.3全级目的地係西貢北潭涌渡假營, 今次題目係"大個仔, 大個女"。

今日會根據老師指示係西貢碼頭附近商鋪購買食材, 黃昏會玩"美男/美女廚房", 同學們要食番自己煑 ge 製成品, 要洗碗筷 & 洗衫。

聽日就係野外歷奇。

頭先阿女打電話番屋企:"媽咪, 今日好好玩, 好開心呀!.....":
‹ 上一主題|下一主題