用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

好啦! 等我

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

噚日老公D朋友叫佐我地一家去遊船河, 隻囡玩到好開心, 不停要落水游, 終於就變佐一舊黑炭    今日仲要去買支曬後GEL比佢搽
仲有一張

我個囡自己都知自己瘦, 但係都食好多野, 有時我都覺得佢仲食得多過我, 但係我D朋友見親佢都問佢 '你係唔係成日唔食野?..仲MUG你咁瘦.'

我個囡最唔鍾意食芝士同飲奶, 從BB開始, 最多只飲5oz奶, 到3歲既時候, 仲同我講....媽咪, 你唔駛再買奶粉返

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

我無上

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

我都係食三色飯, 但有時都想食絲苗白米...香口D.
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
LULU-MAK 寫道:
我平時只係會係中午飯既時候....加兩粒'米飯添加'落D米到一齊煮.
我個仔暫時乜野額外既都冇俾佢食, 淨係煮三色飯咋! (紅米+糙米+白米)[/quote]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

藍莓素對眼睛有益, 我都買D比我個囡食, 你地有無好介紹?

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

我唸最平都係我個囡間學校, 書費都係$788.00, 不過簿費我唸都要成$400.00, 要等開學先知.

我個囡今日派成績表, 好緊張, 唔知會唔會退步

我大頭蝦...原來亞囡星期四先派成績表.

我都幫我個囡, 日日都要出去參加唔同既暑假活動, 費事佢多事間係屋企.

亞囡學校今日便服日, 隻囡著到好似美女廚房內D美女 佢真係以為自己係美女, 同佢返學時, 佢對住地鐵果道反光玻璃門...不停地跳舞, D途人可能以為佢傻   

亞囡放學後, 我問佢今日返學係咪好開心呢? 點知亞囡話...唔開心, 我問點解呀, 扮'粥'粉'面'飯'唔好咩, 點知亞囡話D同學仔笑佢似工人見工果D樣...著住件圍裙影相果D呢, 攪到佢同我講, 佢好熱, 所以將件圍裙除佐.   
Easy媽咪 寫道:
LULU-MAK

嘻....咁呀女係"粥"粉"面"飯"邊個呀...幫佢梳個頭又幾似呀!
我細仔都好攪野架...一齊去睇戲...妳估佢仲咩...同妳女一樣跳舞...佢仲走佢銀幕下面跳...妳話我死未????     

無錯! 亞囡暫時既志願, 就係要讀完書, 即刻去參加香港小姐...其次再選MS. MACAU. 我有時都比個囡激到吹漲   
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇

我個囡都係不在10名內, 但睇佢總平均分都OK啦, 亦都比上次D成績有進步, 而老師比既評語都好好(唔知係咪個老師比較有愛心同包容), 所以我都好滿意, 但我個囡係派成績表前一晚同我講, 佢有信心自己考到10名內, 但結果差少少, 不過佢雖然有少少失望, 不過一陣就無事, 轉頭就鬼咁開心.   

Easy媽咪,

恭喜晒   

所以話依家D小朋友真係好幸福.
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽咪
可能我地幾姐妹細細個都冇媽媽在身邊教導, 現做了人媽媽後, 都好希望自己仔女能夠感受到母愛. 希望所有時間都比哂佢地掛.
有時覺得現在小朋友好幸福, 要學咩開聲問下, 通常都會比佢地學, 有邊科讀得唔好, 就找些課程幫助下, 好彩, 我家幾姐妹d仔仔女女個個都好乖肯學咋!   

我聽日開始放假去旅行    亞囡所有活動都要暫停一個星期 , 我依家個心已經飛佐去旅行, 無心機做野

我去北海道同東京迪士尼, 家陣好期待富良野果道既花田, 我帶佐2張1GB咭去影相.

歡迎你加入!  我個囡沖涼就自己沖, 但洗頭就要跟跟眼, 始終好似洗唔乾淨.
[quote]
SCY2A2 寫道:
Hello! 我新報到, 我個女都升小三, 想問你們仔女係唔係自己洗頭

我去完旅行返
‹ 上一主題|下一主題