用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

NIC媽咪,

我個囡全部都係80頭, 無法啦, 唯有下次再加油.

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

琴日終於去佐嘉年華, 亞囡話要玩跳樓機, 我第一時間話唔好玩, 點知隻C6話...好呀, 咪去玩, 我又點放心個囡一個去玩, 錦就膽生毛同個囡一齊玩埋跳樓機.....真係想攞我條老命....我落到地下既時間, 我隻C6仲係到笑我, 點知拖住我隻手既時候....我仲係到震, 攪到我連坐摩天輪都好驚, 之後我同亞囡講...我以後都唔再玩呢D野.   

隻6話我好多年前都話好想玩, 你就陪下個囡一齊玩啦..., 但隻6無唸過我會老, 樣樣都唔記得, 剩係記得依樣.
講起玩船, 呢d基本game梗係有玩, 之前見你地講會濕身, 我咪帶定件便利雨褸, 點知我隻6就由開始既時間就由頭遮到落腳, 真係好醜   

NIC媽咪,

我有事問係, 收PM.

亞囡今日終於返學啦, 放完假後第一日返學, 竟然唔駛叫就起身, 我都未起身, 佢就已經著埋校服.

麟媽媽,

我買佐果隻smart fish魚油, 依家有隻新配方係加佐橙味, 我都有試食, 加入餅乾到食, D味好似LEMON夾心餅, 都幾好食, 我個囡都好鍾意. 可能之前你買佐舊版原未果隻, 我嗅過真係好' 醒'.

我都好耐無入嚟, 亞囡都抽唔中去TSA, 不過學校到做既評估, 派返嚟D成績....差佐好多, 好彩, 就連亞囡自己都知道, 佢話會努力應付大考, 我都希望亞囡真係會認真咁樣應付大考.

今個暑假你地有嘜野安排比D小朋友參加, 講嚟參考吓.

我到依家只係幫亞囡報佐學校果個游水, 其他活動遲d再唸.

亞囡今日開始考試, 直至星期四, 依幾真係要加倍溫習.

我都有獎勵比亞囡, 就係如果佢做到我定下既條件, 我就買部nds比佢做生日禮品.

我仲未幫個囡報暑假活動

我依個星期晚晚放工就去幫亞囡報暑假活動, 終於幫亞囡安排星期一至五既暑期活動LA, 安樂晒!!!!

噚日, 亞囡牙科保健, 我就請佐半日假帶佢去, 今年我同個囡一齊入去見姑娘, 當中既過程同一般政府服務一樣(好趕同好粗魯)係檢查既時候, 個姑娘話要幫佢脫一隻, 另外有一隻鬆, 唔會同佢脫, 等佢自然甩, 點知係個姑娘同亞囡洗牙既時間, 突然間我見亞囡條脷有d野, 我即時問咩野嚟????? 個姑娘先施施然話比我知係之前果隻有鬆既牙, 可想然知d姑娘有幾好.

我個囡都係咁, 成日同我講...個胸有d痛, 唔知係唔係發育, 但我見佢仲係火柴人咁瘦!!!!!(不過, 我都聽d朋友講佢地d囡都係泔, 係佢地d囡都係有d肉地果隻)

原文章由 QUINCY121HK 於 07-7-27 15:03 發表

siao,
唔水客氣...因為我千斤....響早前..刀試個假發育....佢話個空好痛...又有粒野甘....佢仲同我講....個空部比蚊咬呀....要查藥膏wor.....

我個囡都試過....話有粒蚊賴...叫我同佢搽蚊膏

[quote]原文章由 Siao 於 07-7-27 14:49 發表

Siao,

HI, 原來你係澳門住, 我老公都係澳門住呀, 等我有嘜唔識可以問你, 費時問隻衰6.
‹ 上一主題|下一主題