用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 09 升P2 入來啦!
樓主: okmum
go

09 升P2 入來啦! [複製鏈接]

hi..您地好..我仔仔係2E呀

hi..JJAZ..
咁我地囝囝咪係同班同學仔

hi.. jcryan..

囝囝嗰班今日要背默中文 , 哈哈..希望佢唔好突然失憶啦

原帖由 JJAZ 於 09-9-16 15:32 發表
hi,

您地好, 我仔仔係2E仔

nelsonwong222     2B
鋒媽                            2C
jcryan                   2D
AMYBB111            2E
JJAZ                      2E

Hi..JJAZ & jcryan..

明天係家長會,您地都會去嗎?

我地下個星期二就默英文啦..琴日先背默完中文,囝囝話下個星期又要背默中文啦..唔知係咪P2中文默書全部都要背默呢   

原帖由 jcryan 於 09-9-17 09:58 發表
Hi AMYBB111 & JJAZ

你地就好啦,有同班同學響到。多d上來傾下啦!
我地下星期默英文喇。

hihi..
您地派左測驗卷未呀?
原帖由 鋒媽 於 09-11-9 16:43 發表

Quiz 中文: 有意外驚喜.
Quiz英文 : 我想死, 剛剛合格.
Quiz數學 : 不過不失.
Quiz常識 : 可以啦.

hi..
囝囝仲未派中文,但其餘三科就派左,英文嘔血,得7字頭,
數學常識就8字頭,希望中文唔駛吐血啦~ ~

原帖由 jcryan 於 09-11-13 13:25 發表
派左la, 竟然成條無做,發夢!
都ok ge, how about you ?

hi
中文終於派左,真係要吐血,居然唔合格,好多部份其實佢識但亂寫,問佢點解亂答,佢話好累,所以是但答,佢一年年級時測驗有9字頭,大左一年仲懶散左   

原帖由 jcryan 於 09-11-17 13:25 發表
hi

中文我地派左la,竟然有9字頭,一年級從未試過,佢好滿意,話自己有進步,又唔諗下退步果d。

英文嘔血係未無做最後面果條呀,我地班有人成條無做,無左20分。

...

hi..
囝囝小二後,9月到10月頭都幾好,但到10月中開始個人就懶散左同頑皮左,睇書話小朋友到7歲倒就會咁,佢下個月就7歲,唔知有冇關係? 您囝囝之前有冇咁嘅情況架?

原帖由 jcryan 於 09-11-18 15:25 發表
hi

係未因為前一晚溫書夜左,無jing神呀?佢似鬥氣多d 喎?or 試下利誘得唔得?

hihi,

病左成個星期又要同囝囝溫考試,今日都仲未好番哂..上年同囝囝win左個金牌..今個星期六都唔知仲有冇力玩接力賽,大家今次考試成績點呀?

原帖由 JJAZ 於 10-1-21 15:08 發表
hi,

會呀, 仲有參加接力賽呀 ! 好想見吓亞仔d同學, 上年見佢同d同學都幾friend , 唔知今年會唔會都咁friend 呢 !

hihi

多謝大家關心..希望聽日跑得郁啦..
呢幾日學校派左卷比佢地對,所以都會知道分數..
我今年會睇卷呀,因為好想知道點解囝囝平日做功課同街外ws都ok..但考試d成績就鬼咁差..您地有冇同感呀?
原帖由 okmum 於 10-1-22 09:21 發表
HI

希望你快d好番啦,明天再win個金牌!

你地考試成績知道了嗎?我地只知中英聽,ok 啦。

原來唔係自己班老師同佢地對answer。

我仲諗緊睇唔睇卷,想睇下錯d?,又驚學校,老師覺得我煩。

quote]原帖由 AMYBB111 於 10-1-21 18 ...

hi jcryan,

時間係班主任定架,我聽朝先有得睇,我要求睇主科咋..即中英常數.
嘩~~咁犀利..80分都拎到..比d我個囝就好啦

原帖由 jcryan 於 10-1-26 09:55 發表
Hi  AMYBB111

你睇左卷未呀,要用幾多時間呢,係未全部比你睇,包唔包埋中作,普通話果d 呢?自己定時間定係老師安排架?

有人中文滿分80分呀,你地班有無呀?

...

吓..咁寫都冇分..我囝囝寫"不叫他們",我問佢點解咁寫..佢話唔好騷擾佢地做野喎..聽落幾有道理..但當然冇分啦..
佢地有6條要自已寫答案的問題,佔全卷差不多30%,所以我囝囝d分係呢度差不多扣唒  

原帖由 jcryan 於 10-2-22 10:35 發表
我個仔寫"聽從醫護人員的指示" - 無分
‹ 上一主題|下一主題