用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真定九龍禮賢好呢?
go

祟真定九龍禮賢好呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 chickenwing2006 於 09-1-18 19:25 發表
我都係祟真收左 INTERNATIONAL , 上星期
禮賢 AM 同聖羅撒都收左, 煩 C 人啦 !!

嘩, 你小朋友好叻呀, 咁多間都收咗. 我個囡得聖母同聖羅撒收咗, 哥哥讀緊禮賢K2, 妹妹只係waiting list, 因為囡囡考禮賢時唔出聲答老師問題, 想兩兄妹讀埋一間都唔得,
依家會讀聖羅撒, 或者呢d係上天安排.

醒目開學勳章

原帖由 baby1211 於 09-1-19 11:06 發表
如果崇真係主流班,會唔會少啲接觸英文呢?咁禮賢係咪比較好選擇呢 ? 最頭痛係禮賢無校車到屋企,搭褓母車會唔會無咁好?

Rolandbb, 你呀仔讀緊禮賢,係咪真的好好 ?

利與幣,真難取捨 ...

老師, 主任, 園長等好有愛心, 活動教學, k1主要係劃綫, 填色, 做小手工剪紙及勞作等; k2開始寫字,每日寫中文字及英文/數字其一, 每個星期五派圖書做閱讀報告及另有英文工作紙, 暫時沒有默書及考試. 多家長參與活動, 如旅行, 觀課, 家長會, 生日會, 做義工等.

醒目開學勳章

原帖由 JessieLeung 於 09-1-19 14:32 發表
Rolandbb -> How about the English standard of 禮賢, do you think it is ok? thanks.

英文老師係華人操流利英語,課程唔知算唔算淺, 比以前深.
個人意見: 讀崇真d 小朋友好似活躍d

‹ 上一主題|下一主題