用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Foundation course
go

英國Foundation course [複製鏈接]

shelnat 發表於 15-3-27 11:20
我女就系讀完中5過去英國的大學讀foundation,同香港中5中6的程度差不多,科目少的,學習環境好,老師教得有 ...
你女讀什麼科?

noel2010 發表於 15-3-28 12:22
這個想法較實際亦贊同。早前反對呀仔直上Foundation 入U,現有點給呀仔説服。故很明白樓主感受。最近幫朋友 ...
你仔是完成中五定考完DSE去讀foundation? 可告知讀邊間和邊科? 收生要求? 預學費生活費多少?

noel2010 發表於 15-3-28 18:13
我仔中三已在英國讀,只因想入心儀U及科目,中四時想跳foundation,他同學剛這樣便入心儀Top U。正因我反對 ...
排名幾多是Top U? 20名內?

vet 發表於 15-6-4 22:42
係,Surrey and Lancaster已出了conditional offer比我仔了,只要下學期4科合格(包括數)便可入讀兩間的Foun ...
之前問過agent,  Lancaster foundation讀 business 要求中五成績需要每科pass + 5% 才收

回覆 vet 的帖子

謝謝你的回覆

阿仔讀band 1 , Ielts 7.5 , 我都係叫仔直接email 問學校

‹ 上一主題|下一主題