用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道取錄信
go

播道取錄信 [複製鏈接]

congrats to 樓主!

我都記得舊年又係有一log未in前幾日, 有人開始收offer.  記得舊年係offer letter有好幾批發出.  未收信既仲有好多日等.

下年申請者, 記得選第一日in啦!

原帖由 aryee 於 10-10-21 14:05 發表
唔係仲有一log未in既咩﹖
樓主小朋友一定係超強表現,勁
~easybring~

估計係第一批信唔多, 隔幾日又寄一批, 如果有人27/10唔register, 佢地再出另一批信....直至full.  所以第二日interview既, 都有機會.  播道也曾是我心儀學校.

家長個part答好d, 了解下學校.  加油!

原帖由 ziyi 於 10-10-21 14:24 發表
吓,我囡囡23號先interview,
咁係咪代表都決定晒,去都是作秀
再加上星期六打風,差不多退至30號
都沒有機會啦
~easybring~

agree.  佢地收既一定要好like間學校. 當年, 我答得唔夠誠意, 心裡想著另一間學校.

原帖由 gegemok 於 10-10-21 14:44 發表
播道問家長的一條問題就係...如果其他學校加播道都收,點選擇....睇得出學校係想收有誠意既家長......如果因為int其他學校而遲去int .......其實改得23號int或者主動提出23號int....都知咩事,我覺得學校會take into a ...
~easybring~

表示誠意, 當然要盡全力.  一定會有好學校收的.  

原帖由 ziyi 於 10-10-21 15:26 發表
講真,我又唔係嬲學校
但面對如此,好大機會23號要推到30號
面試完到出信得3天,中間還有星期日,加上正常上課
等於沒有時間啦
只能說天意弄人,或者神安排了更好的
但如果學校都唔怕煩,我都會照帶囡囡去見的

...
~easybring~

EC係愛心學校, 無理由唔收細佬妹, 除非容易睇得出小朋友真的合不來.

原帖由 bobbbby 於 10-10-22 10:40 發表
但係簡介會當日,校長強烈暗示,只要收左你個小朋友,之後有幾多個弟妹,學校都會收哂~~~
~easybring~

你唔夠誠意啦...你收到offer未?  

原帖由 亞水 於 10-10-22 13:20 發表
不如問下大家:第一條問題 (有其他學校收,你點揀)你地點答架??

我直頭話佢聽:我到時先揀 …咁係丫馬,如果( 只係如果咋 ) DxS、SPCx收,你係咪真係揀EC先

我覺得我起碼無老點佢 ...
~easybring~

我記得上年都係..不過, 無今年咁熱烈討論.  其實, 我唔知點先叫公平. 又唔係坐低考試計分, 又唔係全部申請一齊大抽獎, interview對答好subjective, interviewer又唔係得一個, 得一個interviwer都有唔同時段先後.
~easybring~

考學校都係好似結婚咁...夾既又滿意的就結婚, c要等王子/公主出現既可能成世都食白果.  知己(自己&囝囡)知彼(學校). 人人口味/要求都唔同.
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題