用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想幫小朋友報畫畫班-荃灣區
樓主: littlebabe
go

想幫小朋友報畫畫班-荃灣區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 ha! 於 10-11-20 00:53 發表
caaty,

你囡囡去了學幾耐 ? 覺得芸術文化如何 ? 我仔仔4歲正是在藝術文化學緊, 不過, 我還是初哥。當初聽到荃灣幾間畫室都好,我選了芸術文化因為它學費比market貴得多, 時間又短半小時, 老師ms fan是退休人士只開門 ...

半小時又好似短了一點喎...是否一對一教 ?

其實你1516的問題,可以好簡單 :
(1) 你仔仔喜歡在那兒畫,你又看到進步,都可以繼續。
(2) 如果覺得太慢,2-3堂一幅畫,就要看那一幅畫是否每一堂都教了些特別技巧才完成,還是只把一幅畫拖長時間來完成。
(3) 有沒有和老師談過 ?

我個女之前在琴行的畫室學過,有時都是2-3堂一幅,但老師好有心機教 (未生之前),生了之後 (應該說是產假時代課老師) 呀女就時常和朋友仔上課傾計,雖然1-2堂一幅但畫得好求祈,後來老師沒有做我幫呀女quit了。所以快完成有時都要看是不是真的畫到,還是copy cat !

荃灣jovi art--ok架 ! 早幾年ms lee因病離開了,現在應該是她的丈夫教,雖然沒有試過但很多媽咪都話有heart !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 ha! 於 10-11-22 09:01 發表
唔計之前在中心的畫班,芸術文化係仔仔第一間畫室,所以素質對比都幾大,我見以前是一堂一作品,我以為間間畫室如是。一向每星期在畫班完結後都見亞仔的作品,每次都好開心,而現在真等好耐,所以至concern..不過,明顯地亞仔學到點 ...

我女女試過用3堂時間畫一隻 "薑" (只是一隻手板size),是用木顏色,畫得好靚好真實。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心
‹ 上一主題|下一主題