用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 酒店自動更改為14天隔離期
樓主: rainbowwall
go

[英國] 酒店自動更改為14天隔離期   [複製鏈接]

王家爸爸 發表於 22-2-7 10:35
我反而諗緊係唔係叫兩個小朋友隔14日返,我book同一間房28日。如果政府改成21日,我就叫佢哋兩個一齊住。 ...

你意思係:
考慮分兩個booking, 一先一後,14天加14天。當政府改回21天的政策,你先安排兩個孩子同日同機飛回港,一齊隔離?

回覆樓主:

哎,一講安排隔離酒店,大家都頭痛。

一家三口 發表於 22-2-7 12:08
剛CHECK, 6月尾都無房

係呀,6月中尾都無房。6月1至15日,pentahotel 和Dorsett 先有房。

foxli 發表於 22-2-8 18:32
須然重有幾個月,其實有冇諗過如果政府一路唔通關,大家首選會去邊個國家過冷河再返香港? ...

曼谷,平靚鄭
新加坡,安全,食物岩口味,但酒店貴

唔好諗太多,一定會走出困境,summer no problem summer no problem  

canterlau    發表於 22-2-8 22:32

回覆樓主:

//林鄭月娥又公布,會物色更多整幢酒店作隔離設施,目前有8至9間酒店作檢疫用途,由於家居檢疫已上軌道,會逐步改作社區隔離設施,但仍不足夠。她說,會與酒店業界共同制定方案,提供數千個至1萬個房間,她明日會親自與酒店業展開探討。//

這是今早的消息。

希望疫情在3月4月處理得好,唔洗影響5月和6月酒店的供應。

Taimum 發表於 22-2-15 11:18
我剛剛都聽到,但有啲唔明,又話家居 檢疫以上軌道,但又話唔足夠,要物色酒店,唔係好明?!
...

我直覺:
佢估計來緊的日子,越爆爆多,因為加快速度做檢測,大量做檢測,又加快出到檢測結果。不再係一兩千人確診,係幾千幾千..... 甚至接近1萬都唔頂。

寶寶mum 發表於 22-3-23 15:16
政府話出了陰性7天可回家,我哋係咪都要book 14天酒店?7天走得,剩低天數酒店可退款嗎?
...

只book 7天即可
‹ 上一主題|下一主題