用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 2011-12 Year 1 students
樓主: Bunnytown
go

2011-12 Year 1 students [複製鏈接]

Nice to meet you all!!!!
My boy is joining Year 1 in the Sep.
感謝主

剛看了校長最新上載的信,好開心呀! 我地一家的教育理念同學校好相似!

感謝主

回復 15# PeeKaPoo 的帖子

應該係9月1日開學呀, 另外之前的一個星期六 (唔知係8月20定27, 學校未定)會返學校上下堂, 認識下老師, 行下校園咁!

我都好期待!!!
感謝主

回復 19# PeeKaPoo 的帖子

如果跟上年一樣, 應該係開學前的星期六, 即8月27日舉行orientation (我自己估架), 你係唔係香港呀?
感謝主

阿囝本身就有個L.L.Bean 背包, 藍色的, 如果開學前未買到新的就會用住呢個先!

>>>http://www.llbean.com/llb/shop/62855?feat=818-GN1
感謝主

Hi 2boysmami,
你最後決定讀CKY...太好了, 雖然我地唔認識, 不過我記得你上年開始都有上BK 分享小一入學... ^.^

原帖由 2boysmami 於 11-7-21 12:35 發表
各位好, 我仔仔今年都係YEAR 1, 請大家多多教.

我琴日去左JUSCO睇, 我見SPI藍色的書包有2, 3款係淨色無公仔, 有大碼同細碼, 我鍾意大碼的款同色, 但太大, 請問大家係咪都係買細碼呢? ...
感謝主

回復 30# PeeKaPoo 的帖子

No shop in HK, you may visit their web site, they can ship HK.
感謝主

回復 31# PeeKaPoo 的帖子

I called the school two weeks before, they said it should be a week or two before Sept 1....
Not sure now....
感謝主

校網出了呀!係27號10-12點!你去睇睇詳情。

原帖由 PeeKaPoo 於 11-8-10 22:20 發表
吾知學校決定左幾時迎新日未呢?

想問下校服同運動服係咪係金鑰可以做晒?
感謝主

詳情!
http://www.cky.edu.hk/index.php? ... temid=2&lang=en
感謝主

九龍塘上車,到今日都未有上車時間表呀!
感謝主

剛收到時間, 廣播道7:50 上車, 放學4:00, 不過成個廣播道得一個站...
感謝主
‹ 上一主題|下一主題