用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
樓主: ardnas65
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

我細女13/8返青衣學之園k1(普英)班.

書包每年都要買新咩? 不過校裙就真係要買啦, 大個女短左.

你所講係邊間分校呀?

原文章由 rats 於 07-8-10 08:43 發表
校車通知下個禮拜一 8:50 am 上車 ,  只得 10 分鐘 --> 上車 , 行車 , 下車 , 行入學校及課室 --> 時間好似好蚊喎!
上學期 PN 班 時校車成日遲到 , 又試過過了上堂時間才到站 , 今次等我體定幾日 , 有需要都會 ...

請問海逸校係咪成日搞錯野呀? 因為我朋友個女, 應該8月讀k2, 但係佢話越來越差, 所以轉左去第二間學校讀.

唔知學卷有無影響到學之園各校收生人數?

今日返學阿女個班只有7個同學讀下午班(普英班), 有幾個轉左上午班, 其他既就去左其他學校讀.

阿女有兩位老師, 一個羅老師, 另一個係ms kerry, 你地有無小朋友係同我囡囡一班呀? 看來都少啦, 好多都唔係青衣校讀.

我都有少少怕阿女唔適應用全普通話上堂.

個張咭係用來接小朋友用架, 係電子咭來, 每位學生都有一張係書包, 返學放學都要過機用, 而家長個張就係接小朋友用.

原文章由 bus_stop888 於 07-8-14 06:18 發表

什麼是保安咭?really secure ur child?? i am not the parent of LH,but want to know that!

係喎, 不過多人啦, 都唔知邊個打邊個, 我所講得7個同學係pn班升k1c姐, 唔係得7個同學, 看過門口張list, 阿女個班就有22個人, 你囡囡個班有幾多人呀? 同埋聽家長講, k1-k3每班係可以收30人喎.

羅老師既普通話講得好好, 希望阿女可以快適應到, 最衰青衣校普英班只有下午班, 唔係我都會揀上午班.

你有無想過第日阿女讀考邊間小學呀? 通常家長都會報直資外, 你會唔會報傳統小學呀?

原文章由 J_D74 於 07-8-14 00:30 發表
你好, 可能今日見過你, 我個囡今年升K2(今日去左K1C同羅老師打招呼), 佢都係下午普英班, 羅老師超好的, 你可以放心, 佢好錫小朋友, 我囡K1C時我去觀課, 佢教得好好, 好有愛心, 好有耐性, 今年K2轉左潘老師, 唔知 ...

我只係買左六本書, disc就無買啦.

原文章由 榛子 於 07-8-14 13:58 發表
哦...原來普英班只有22個學生!我的犬兒竣仔都讀這一班。
昨晚竣仔老豆開始播放了那張普通話CD,讓竣仔一邊玩, 一邊聽,
相信對他學習會有一定的幫助。

另外, 你們會不會訂課外書? 好似今年沒有加價?

榛子

christy,

哦, 第一日我地係上兩點半到三點半架, 你上個段時間係咪新生來呀? 我女係pn班升上架, 我地唔係住青衣, 不過好近青衣, 要搭村巴出去再行架, 第日有機會我地一定見到(家長日), 你呢, 係咪住青衣呀? 有無返工呀? 我宜家放緊假, 27/8就會返工.

原文章由 christycheng 於 07-8-15 23:11 發表
hi rclamlam,
好開心,我個仔同你小朋友同一班呀,你第一日有無上學,我好似見唔到你,我時間係:1:00-2:00pm,係咪唔同呢??你係咪住青衣呢?
Christy
‹ 上一主題|下一主題