用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靑衣學之園PNB家長園地
樓主: carolwcy
go

靑衣學之園PNB家長園地 [複製鏈接]

Re: ?衣學之園PNB家長園地

祝 : 身體健康, 心想事成, 青春常駐, 步步高陞, 學業進步!

mrslaw,

學之園暑假係有適應班架, 到時學校會通知你.

逢星期二及四都係著運動衫, 白波鞋(以白色為主). 其他日子著校服, 黑皮鞋(不脫鞋底色).

逢生日同某些節日就著便服.

mrslaw,

係可以架, 以白色為主就得.
MrsLaw 寫道:
jason & kerry, rclamlam
thanks for your information.
我想知,以白色為主的鞋,即是不是可以有些條紋是其他顏色的?
謝!
mrslaw

mrslaw,

都無話返上午定下午好架, 因為k1上午班係英粵班, 下午先有英普班, 都要看你想小朋友讀咩先啦, 咁當然上午班時間會好用o的.

上星期六, 我同大女係荔景轉車去青衣, 點知一入車廂, 坐係我對面既約5歲女童就岩到七彩, 仲係一開始就大喊個隻, 喊既原因就好似話唔想去游水, 點解一定要佢去, 爸爸又係荔景落左車, 跟住我兩母女(車卡仲有好多人一樣)咁望住個女童, 跟住我就比佢大鬧我, 望咩望, 有咩好望呀? 唔準望, 跟住我就話, 有無搞錯架, 鬧人都有, 個女童阿媽仲好似唔知自己個女有咩問題咁, 只係叫佢乖啦, 唔好喊啦咁, 又跟住我望住我女同佢講野, 個女童又再鬧我話, 講咩講, 講我呀!, 唔準講, 當時我真係覺得呢位阿媽真係好過份, 可以比個女咁做都唔出聲, 呢樣先叫真正無家教, 連係我隔離個c9都一樣咁話, 最搞笑既係女童既哥哥(約二三年級), 佢同我講, 唔駛理佢架, 佢痴線架, 傻架, 可以想象得到, 呢位女童平日係屋企都係咁, 唉.....社會多幾個咁既人, 想小朋友有愛心都好難.

有無媽咪17/3去開放日呀? 唔知今年係咪真係少人讀左, 知唔知情況係點樣?

今晚開始天氣又涼左, 小朋友要小心唔好冷親病呀.

你個蛋糕點樣失敗呀? 好容易整喎, 係咪你其中一個過程唔岩呀? 今次你整邊款?
榛子 寫道:
我學做了一個Mousse Cake,為竣仔生日party作準備。
但剛剛試做失敗了,真的很無奈

我老公話貴喎, 咁細個就收咁既價, 所以未必報名啦, 你會唔會報名呀?
榛子 寫道:
Dear all,

Do you have any comments regarding the summer class?

Willis mom

足碼架, 我都係買左一條裙同一套運動衫, 不過升k1都要買過新啦, 始終都大左唔岩著.

S size ok架啦, 逢星期二四著運動衫. 唔駛買多套, 著完個日即刻洗就得架啦.
rainy0429 寫道:
Dear all,

我女今年8月會入讀青衣LH PN班,想請問條校裙足唔足碼?會縮水嗎? 如我女剛滿2歲,現著100嘅衫,買S size可唔可以著到下年呢?
另外,佢地有無分逢星期幾要著裙或運動服架?
要各買幾多先夠用呢?

thanks a lot!  

沒有參加.
YanHoMum 寫道:
大家好,  

請問青衣學之園 可否用學卷讀07/08 k1?  

想問下會有邊個小朋友讀pm班呀?

twinsma,

rachel also stay in the pm class.

kc,

我老公唔比我買annual pass, 話我地都去唔到幾次, 因為佢覺得去一次好辛苦, 又倦.

Rachel都好鐘意去Disney架.

‹ 上一主題|下一主題