用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 SamMom 於 09-7-10 17:17 發表

我知你講個"叻女張"係邊個.... 之前係1A升過去的... 一年班已經攞好多獎, 但佢應該大過我地D女好多 (2000年出生, 我女是2001年12月!)..... 所以...成績好....有蹟可尋.....

Yes, 我同Carlily 好有綠呢!!! ...

我囡都係細囡, 年頭出生 ge 成績真係大多數好 D ga!

原帖由 twu_hk 於 09-7-12 10:10 發表

你咁講我好HURT, 我個女都係2月喎, 唔覺有你地D效應嘅.

而家寄居係我妹度, 好少上來, 咁快開左新TOPIC, ckckcktina, 效率奇高.

渡假?

原帖由 ckckcktina 於 09-7-13 15:39 發表
chingma,

咁你plan左去邊樹玩未呀?

佢一家大細又去咗睇花 ar, 下星期中至返!

原帖由 SamMom 於 09-7-15 19:15 發表

YES, 就係個個! 佢家姐應該升左中學....叻女張係咪升3D? 係就..oh my god!

好似同我個囡一班, 3B 啊!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-16 10:08 發表
咩原來大家都咁醒既, 一睇就知我講邊個. :wahaha: :wahaha:
我女呢幾日都唔得閒做功課, 我俾左個eng summer cam佢玩, mon-fri, $900/week 由朝10到下午3點. 仲要包一餐lunch. 2個阿女都好開心. 又話d野好食. 仲成日 ...

好抵 wor!  PM 比我 la!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-23 14:58 發表
bbqueen,

你唔去咩? 你咁得閒. 要唔要約埋一齊去呀? 朝早1點前入場都係十蚊一個人咋, 過左就要廿五一個人啦. if 你去, 就打俾我, 我地約埋響入面見啦.

chingma,

你有無興趣呀? ...

会唔会好多人 ga?  你諗住幾點入場?  Call you tonight! D 功課做咗好少咋!

原帖由 twu_hk 於 09-7-26 23:06 發表

唔好意思, 我而家先睇到你個post咋, 我係鑽石山間三x搵到全部去買左啦.

ckckcktina, bbqueen,

你地行到幾點? 我朝10晏4呀, 返到屋企成個人散左, 不過今年冇買太多習作, 因為表哥有淨益我, 續訂左i love english, ...

我同亞囡行咗 2/3 個鐘, 包埋食 lunch, 買咗 D 習作就走 lu!  見你拖住個"喼", 就知你有備而來 la!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-27 15:23 發表
bbqueen,

你果日係唔係食完野就去俾錢架啦? 我後尾都行左幾轉, 不過都唔見你, 諗住你可能趕住去返學. so無再打俾你啦. 你仲有無再執d其他野呀?

行多10  mins 買咗盒 crayons lor! 你咁叻 ge 執咗 D 10 蚊 ge Exercise book 比亞囡 , 我買咗 D 又貴又未必会做 ge 補充 , 聽日可能有平野執 wor!

原帖由 chingchingmama 於 09-7-27 21:32 發表
ckckcktina

The teacher calls me this evening already.

bbqueen

You have not started your vacation yet?

聽日走 la, 希望唔好落雨 la......, 仲有冇好食/好玩 ge 地方介紹 ar, 有就照 email 比我 la!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-28 10:42 發表
bbqueen,

睇怕你都要一個week後返來先見到我地d message囉.
今日天氣幾好, 你玩得開心d啦. 返來再傾過.

No la, I bring along my notebook

原帖由 chingchingmama 於 09-7-28 22:59 發表
bbqueen

Eat more and play more.  You are lucky to get a fine weather for coming week.

Not really, today it's still cloudy and one more thing to do is BUY more!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-30 10:00 發表
bbqueen,

真係估唔到呀! 你去玩仲帶埋notebook去? 去玩都不忘我地, 要上來分享下 咁你有無大出血呀? 日本有野便過香港咩? e家個exchange rate咁高? 有無日日去食seafood呀? d 海膽係唔係超正呀? ...

We will go to otaru and try 海膽 tomorrow

原帖由 twu_hk 於 09-8-4 13:50 發表

都要8月尾才可回家.

之前安排好一架車去的, 點知阿妹個司機7月尾停左牌,冇車搭.  試過搭的士拒載, 上到車又勁塞車, 個工人話個的士司機"xyz", 而家唯有迫MTR, 比佢地試下返工的真實苦況, 等佢地早d面對現實. 不過 ...

唔塞車要 7:30 am 前過咗 tunnel 先得, 其實搭 MTR 係最快 ga la......不過, 係幾迫 ga......

亞囡話好掛住 D 同學仔, 想快 D 返學 wor, 你哋買齊書未 ar?

原帖由 ckckcktina 於 09-8-5 10:16 發表
bbqueen,

你返左來啦? 有無玩到唔願返來呀?

你有無咩提議呀? 我淨係8月最last個week唔得, 其他都ok. 一係就你arrange啦.

真係次次都唔願返來 ga

原帖由 twu_hk 於 09-8-9 06:56 發表
嘩, 你地個個都去完旅行番來, 恨死隔離啦, 哎呀, 唔記得叫你地幫我田買野潻.

ckckcktina,
速速現身開party啦.

係 la...... 我個囡就嚟悶死佢 la

SamMom

布吉有冇推介住邊間 hotel & 邊 shu 好玩 ar?  下次去旅行可能會去

原帖由 ckckcktina 於 09-8-11 10:30 發表
大家做晒d功課未呀? 我女話英文做晒, 仲有中文 & 數學.

我叫佢一次做多小小, 佢話唔得, 因為每日做2版, 你地係唔係咁架? 佢話math要做到20. 仲有2個week, 驚佢做唔晒哦.

中文就係作文考起佢囉. 佢成日 ...

中、eng & maths,  唔係要全本做哂咩?

中 & maths 做咗 幾板咋

原帖由 chingchingmama 於 09-8-11 15:15 發表
英文TSA 做Paper 1 and 2 喎, 中文paper 1-4, Math ex 1-20, 係唔係?

剩係做呢 D 咋? 唔駛做晒全本咩?

原帖由 chingchingmama 於 09-8-13 09:39 發表
我星期六搬屋, 忙到一頭烟, 唔好就我, 到你confirm咗時間先講...

下個星期三 下午去科學館, 好唔好 ar?  Indoor 唔会曬,  3- 4 pm 左右, 你哋覺得點?  chingchingmama, 攞幾個鐘假嚟 join 我哋都得 wor!

原帖由 carlily 於 09-8-13 12:14 發表

umum.. mps 個 web site post 左個 list 出黎.. 話做邊幾頁的... hehhe. .你要 print out 黎對住做... 唔水做晒全本的.. .!!

原帖由 bbqueen 於 09-8-13 10:42 發表

下個星期三 下午去科學館, 好唔好 ar?  Indoor 唔会曬,  3- 4 pm 左右, 你哋覺得點?  chingchingmama, 攞幾個鐘假嚟 join 我哋都得 wor!

No response
‹ 上一主題|下一主題