用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

我都收到,囝囝讀上午班

係呢,你地住邊區?會唔會搭校車?
我重有報咗幾間,但又未in,所以唔知好唔好比留位費,心大心細! 大家有冇我咁嘅情况?

你就好啦住happy valley,我住北角,所以要搭校車,
我都係星期五in靈糧堂,而家唔知去唔去好?
其實我報咗靈糧堂,聖馬加利大,真光,北角衞理堂,同St. Paul如果你地會唔會再in其它?同埋大家覺得邊間好啲?

各位,
請幫我排次序,唔該!

你住太古城都考創價唔遠咩?

小小雷,你係報上午班而佢派咗你下午班?
我唔明點解你話因為係囝囝而首選係寶血同聖大?
寶血小學唔係女校咩?又點解會考慮聖大呢?而反而唔再考慮St.Paul?

我想問註冊個日係咪要交埋校車費?末決定坐唔坐點交?  

我今日都收到呂郭嘅信,收咗我仔讀上午班,而家都唔知點揀?

靈糧堂都未in都唔知in唔in好?

寶血,郭碧鳳,靈糧堂同聖大點揀好?大家有冇我咁煩???

其實如果係囝囝應該揀邊幾間幼稚園好啲?(對佢將來升小學)

你地有囝囝嘅家長會揀邊間幼稚園?

如果揀寶幼會否考慮上寶小同埋寶幼派位如何請比啲意見?

thanks! :

mamay,
我都覺得大家對寶幼嘅comment真係唔錯,

係呢!你住邊區?你囝囝幾月出世?

除咗LLC你會否再報其它?例如St.Paul同聖大.

我都係星期五inLCC,如果到時都收,唔知點揀!

咁我要番啲假先得.

mamay,

我聽日都會去in LLK,

但我都會去寶幼註冊,

不過我諗呂郭我會放棄.

你呢!你點決定?重會唔會15.16,或者已經決定咗?

mamay,

你有冇去in LLC,我今日in完

我今日去咗B註冊,但我未交校車費,未决定到,5月先交都末遲.

係呢除咗B你重會考慮邊間?講嚟聽聽? :

mamay,

in 完LLC,都O.K,時間唔係太長,不過比我感覺幾hardsell

喺課室我見佢哋將啲雜物擺到好高,好似幾危險

我諗我未必會考慮LLC

咁你呢你有冇in到? :

head,

其實呢啲純係個人感覺,所以好難有準則,

而且我冇IN過聖公會所以冇得比較 :wink:

mamay,

咁係咪你已決定讀PB嘅M CLASS?

成個面試都好輕鬆,冇壓力     

我都予盾緊,我住北角但又唔想囝囝搭校車,左諗右諗又想放棄,我知寶血好,但如果打風落雨好麻煩,如果屋企附近我會揀明慧,係commerical啲但近屋企,都唔知點決定?

Hi! 各位家長,
我想問係咪所有校服,鞋物都要有記號?
鞋我已經用筆寫咗佢個英文名,但校服同物可以點樣整記號?
因為要洗所以應該唔可以用筆!咁應該點?
我工人已經將所有校服後面個牌剪哂,佢話驚囝囝著得唔舒服,所以而家都唔知點收科?
請比啲意見我?
thanks!

想請問聲大家會訂幾多套校服(冬季)?
駛唔駛每樣兩套?你地買幾多套?可否比啲意見?
24号著紅色衣物係咪要全身紅色?淨係衫紅色,褲著牛仔褲得唔得?
28號著華服即係點著?請比啲意見?
謝謝!

我都諗住買一套先,最多唔夠先再買,但會唔會喺學校買平啲,自己去金綸買會貴啲?
咁係咪即係拜年時著嗰啲,全套金色有bob帽?

原文章由 catmilkw 於 07-9-21 16:38 硐表
我今次會買住一套先,上次買2套,一套永遠放在衣櫃

全身紅色好怪相,我都係俾件紅色格仔衫佢著,褲係其他顏色

華服係中國衫

咁等我去太原街睇下有冇先?到時再報料:

原文章由 QL 於 07-9-22 11:19 硐表
嘻嘻, 我路過答傘一下

紅色日 - 不一定著全套的, 上身是紅色已ok,

華服 - 即中國服, 你地可以去灣仔太原街找找, 那裡的舖頭會隨節日的不同, 賣應節的貨品的 - 例如: 接近國慶和新年會有唐裝賣, 遲d 萬聖節會有 ...
‹ 上一主題|下一主題