用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

我知邊包, 學校賣$5/包, 我仔都有買黎食, 不過我唔見出面有
原帖由 lky2008 於 09-1-21 09:27 發表
我女話學校小食部有一種snacks係Keroro包裝的,入面係星形喎!佢話得學校有得賣,你地見過嗎?知唔知邊樹有得賣呢?

你唔小佢?
原帖由 ccbeauty 於 09-1-21 09:29 發表
last night 返到tko時, 發現唔見咗octopus個wallet 仔, 好xupset, 同mtr staff 講唔見咗, 出唔到閘, 佢竟然問:你係邊度上車, 要俾$買過張ticket 先可出閘, 我已經勁upset ga la, 仲咁講, 我即話連wallet 都唔見, 冇$ ...

我都想買, but d 鞋都幾heavy 你拎唔拎到?? 開倉到幾時?? 不如你睇睇size齊唔齊, maybe 我friday or saturday去買
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:25 發表
陣間都要幫公司拎文件去 kln bay DBS, 跟住我會去葵興開倉睇鞋, 你地要唔要幫手買呀??

唔大包, 好似卡樂b 細size 果隻, 我未見到出面有ar, 我都諗住if 出面有, 就買比亞仔食, 學校$5/包, 太貴la
原帖由 lky2008 於 09-1-21 09:33 發表

我都唔知咩樣!大包嗎?我女想要,我想睇下出面有冇得賣。

等我search下先........
原帖由 lky2008 於 09-1-21 09:38 發表

有冇相睇呀??果D零食鋪有冇呢?

係脆卜卜的, 小小甜, 唔係咸的, 星星形狀, 黃色的, 幾好味gar
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:47 發表
咁得意, 我以為是脆薯有味精果類添, 我都想試吓 bor

吓?!?!?! 佢咁都得..............
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:55 發表

我都唔知點開口好, 好似前日咁, 我地去食kfc, 佢同我講話唔知夠唔夠$$, 我話: 吓? 今朝我同你媽咪講左食kfc, 佢話比左30元你架喎??? 佢即話: 丫, 係bor......咁 ...

好難講幾多會有人買bor......

講真, 個款ma ma tei, 裝唔到幾多野 $400 我就唔會買lor
原帖由 多利是 於 09-1-21 09:59 發表
fun

thanks for answer.  呢個款我見過,係薄薄地的細款來既,朋友叫我問人拎下料,睇下賣幾$$好囉~

佢想賣$400-$600之間,$400好多人問,但佢想賣高價d wor......

...

我都諗住得閑去cheung wah 果d 度睇下有無ar
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 10:00 發表
會唔會出面果 d 賣小食 gei 店會有呢?
行開街又留意吓先....

我無為意ar.... 我叫我仔聽日買包番黎look look 影張相比你睇
原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:03 發表

係唔係四洲出架?

幾好食gar 我同我仔爭食添ar

ky 你幅圖睇唔到ar
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 10:06 發表

真係咁好食???

我唔肯定ar, 因睇唔到裡面, 但包裝係類似gei, 送gei唔係貼紙, 係類似fai 章

原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:13 發表

http://k66.shingoaoi.com/invader/147/bandai-candy0611a

係咪呢隻??

你去開CHEUNG WAH,都幫我LOOK LOOK呀!唔該。

咁出面唔會無卦.......
原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:20 發表

咁真係難搵喎!我仲實牙實齒同呀女講話出面實搵到添。

mm.... 你同佢mami fd唔fd? 如果fd gei 不如直接講個事實比佢mami知, 同埋解釋埋你覺得咁有咩唔妥
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 10:32 發表

因為唔係一, 兩次, 今次已經係第3個考試周, 佢次次都係咁.
我同我老公講返, 佢話: 明知佢mami比左$$佢, 佢都想唔比sure唔得啦, 無$$就話啫....

er...... 佢媽咪係人面前話佢, 佢都幾瘀bor.........

咁不如由你口直接教育下個小朋友
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 10:42 發表

我同佢mami朝朝一齊等校車, 第1次時佢mami都有話佢仔: 攪錯啦你, 做咩食野唔比$$呀???  咁囉....
我覺得講出來好似唔多好意思咁.

咁又係ar.... 所以要睇對方係咩性格lor....

好似我同另一個同學仔mami咁就咩都講, 佢知我仔無禮貌唔聽話就會話我知, 相反, 我都會話佢知lor
原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:52 發表

係呀!唔係個個受架!最慘係個口話好呀!你幫我教仔,但個心諗:你好識教仔咩!你個小朋友好乖咩!

原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:57 發表

我以為你唔計咋!!唔係仲有scarf, belt,係咪都唔計呀?

唔熟就唔好講la, 費事人家唔高興
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 11:06 發表

我同佢mami唔算好熟, 所以唔敢講囉.

我換舊鈔, 唔駛收, 新gei 我唔知ar
原帖由 lky2008 於 09-1-21 11:24 發表
想問個silly question, 今年去bank換$要唔要收charge??

me too, 都係$黎啫
原帖由 lky2008 於 09-1-21 11:32 發表

OK。THX。

新同舊都冇分別(對我來說),我睇面額啫
‹ 上一主題|下一主題