用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網排位表-心急既過黎吹下水啦
樓主: iloveyoub4
go

48網排位表-心急既過黎吹下水啦 [複製鏈接]

Re: 48網排位表-心急既過黎吹下水啦

係lor, 即刻填咪好急lor, 去兩次又麻煩, 都唔明, 點解唔寄黎比我地? 同埋個間基法都唔知點去? MTR行去好似好遠, 除左的士有無車直達?

hoganmama

Thanks onon530 and emonmama.

我仲未諗到點填ar! 你地第一志願係邊間?

hoganmama

我住藍田ar, first choice係德田兆強, 2,3志願都唔知點填, 又唔可以填多人爭gei學校, 唔多人爭又唔想讀wor

我諗緊second choice好唔好填油塘基顯, 因為我諗到時派得唔好, 去叩門學校實問我地填咩gar ma, 咁去考時好似好d

third choice就填聖愛德華, 但我又驚聖愛德華擺第3, 唔知入唔入到?

唉, 一個字… 煩

hoganmama

你地填左未?

我都係咁話, 比我都唔會放棄, 或者好彩抽中呢, 你咪將聖愛德華放第2 lor, 試下都好麻, 唔得咪叩門, 再唔得咪P.2插班
雪文 寫道:
sorry, 搭句嘴, 你咁放棄當然不對啦, 第二round純粹講運氣, 點解對自己一D信心都無呀, 或者好運呢.

提提大家, 准備好profile, 作好最差的准備.[quote]
meiray 寫道:
係,我第一round已選了,所以都會再選返,我咁排位是否好傻,放棄曬果六大好多大爭的小學...
[/quote]

CTS,

你咁排法有d危wor, 乙部如果藍循派唔到, 咁2,3,4志願都唔會派到, 變左聖愛德華同基法去左第5, 6志願就好 “

Katiema,

我頭先同我個friend研究過la, 佢叫我唔好放基顯

.

CTS,

總之2間兆強, 油塘基法, 油塘基顯, 藍循, 聖馬太只能選其一, 之後就行穩陣派, 如果咁都派得差, 只有叩門同認自己黑仔la

hoganmama

katiema,

請打電話給我

hoganmama

我將3-6再調過, 咁會唔會好d? 15以後個d我會亂填, 因為派到都唔會讀

甲部: 第一志願:聖公會德田李兆強小學
    第二志願:
    第三志願:

乙部: 第一志願:聖公會德田李兆強小學
    第二志願:聖愛德華天主教小學
    第三志願:聖公會基樂小學牛頭角
    第四志願:聖公會基顯小學牛頭角
    第五志願:樂華天主教小學

第六志願:聖若翰天主教小學
    第七志願:觀塘官立小學 上午
    第八志願:聖安當小學
    第九志願:香港道教聯合會陳呂重德紀念學校
    第十志願:聖公會油塘基顯小學

第十一志願:聖公會李兆強小學
    第十二志願:藍田循道衛理小學
    第十三志願:中華基督教會基法小學(油塘
    第十四志願:路德會聖馬太學校

香港道教聯合學校
觀塘官立小學 下午
閩僑小學
樂善堂楊仲明學校
基督教聖約教會堅樂小學
秀明小學
秀茂坪天主教小學
中華基督教會基法小學
天主教佑華小學

iloveyoub4,

聖若翰擺第3有機會?

hoganmama

katiekma,

咁岩gei :

我都係如果派唔到1-4, 都讀住私校先

hoganmama

係2,3,4,5,6,7都唔穩陣

iloveyoub4 寫道:
CTS

好似2345志願好.....唔穩陣wor

[quote]
CTS 寫道:
各位,我現在再調過, 咁會唔會好d?

甲部: 
第一志願:馬頭涌官立小學(紅磡灣)
第二志願:藍田循道衛理小學
第三志願:

乙部: 
第一志願:藍田循道衛理小學
第二志願:路德會聖馬太學校
第三志願:聖公會德田李兆強小學    
第四志願:聖公會油塘基顯小學    
第五志願:聖公會李兆強小學
第六志願:中華基督教會基法小學(油塘)
第七志願:聖若翰天主教小學
第八志願:聖安當小學 
第九志願:聖愛德華天主教小學
第十志願:秀茂坪天主教小學
第十一志願:聖公會基顯小學牛頭角
第十二志願:聖公會基樂小學牛頭角
第十三志願:樂華天主教小學
第十四志願:基督教聖約教會堅樂小學    
第十五志願:中華基督教會基法小學
第十六志願:天主教佑華小學    
第十七志願:觀塘官立小學 上午
第十八志願:觀塘官立小學 下午
第十九志願:香港道教聯合會陳呂重德紀念學校
第二十志願:秀明小學
[/quote]

我聽日先去交ar
iloveyoub4 寫道:
你地會唔會今日交表,如會既話有無興趣出來填表and一齊交表???

我尋日去唔係太多人, 偷睇隔離個個係填德田兆強
‹ 上一主題|下一主題